Liikkuva nuorisotyö vie toimintoja ja palveluja sinne, missä nuoret ovat

Nuorisopalvelut on saanut erityisapurahan Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiöltä liikkuvaan nuorisotyöhön Kouvolassa. Apurahalla hankitaan auto ja palkataan nuoriso-ohjaaja, jotta palveluja voidaan viedä myös alueille, joilla ei ole nuorisopalveluiden tiloja, sekä tavoitetaan paremmin nuoret, jotka eivät tule nuorisotiloille tai osallistu nuorisopalveluiden toimintaan.

Eri puolilla Suomea hyväksi havaittua liikkuvaa nuorisotyötä ei säännöllisenä toimintana ole ollut aiemmin Kouvolassa. Saadulla apurahalla mahdollistetaan uusi toiminta – hankitaan auto varusteineen ja palkataan nuoriso-ohjaaja koordinoimaan toimintaa ja kohtaamaan nuoria. Työpari liikkuvan nuorisotyön nuoriso-ohjaajalle etsitään kaupungin muista toimijoista, vanhemmista tai muista vapaaehtoisista.

Hankittavan auton myötä alueellinen yhdenvertaisuus lisääntyy, kun palveluja viedään myös alueille, joissa ei ole nuorisopalveluiden tiloja. Lisäksi liikkuvalla nuorisotyöllä voidaan tavoittaa nuoret, jotka eivät tule nuorisotiloille tai osallistu nuorisopalveluiden toimintaan.

Toimintaa on tarkoitus pilotoida kolmen vuoden ajan ja osoittaa sinä aikana toiminnan tarve ja toiminnan vaikuttavuus. Ennaltaehkäisevällä työllä tehdään säästöjä tulevaisuuteen.

Mitä liikkuva nuorisotyö tarjoaa nuorelle?

Liikkuvan nuorisotyön auto on turvallinen matalan kynnyksen kohtaamispaikka. Nuoret voivat tulla autolle tapaamaan nuoriso-ohjaajaa ja keskustelemaan. Liikkuva nuorisotyö tarjoaa ”lämpöä ja latauspisteitä” liikkuessaan koulujen pihoilla ja kaupungin reuna-alueilla.

Toiminta painottuu iltoihin, nuorien vapaa-ajalle ja koko kaupungin kattaviin pysäkkeihin. Pelailun, kahvittelun ja kavereiden tapaamisen lisäksi nuori saa tarvittaessa ohjausta ja apua myös esim. haastavissa elämäntilanteissa. Nuori voi itse kutsua auton paikalle esim. parkkialueille, puistojen reunamille tai muille kokoontumispaikoille. Auton liikkumista voi seurata nuorisopalveluiden some-tileillä.

Mikä nimeksi liikkuvan nuorisotyön autolle?

Uudelle liikkuvan nuorisotyön autolle etsitään nimeä. Nuorille suunnattuun nimikilpailuun voi osallistua osoitteessa www.nuortenkouvola.fi. Yhteistietonsa jättäneiden kesken arvotaan nuorisopalveluiden tuotekassi

Lisätietoja:

Maritta Rihu, Nuorisopalveluyksikön vastaava, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 7794, etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Sivun alkuun