Liikennepuisto aukeaa mahdollisesti kesällä Parik-säätiön pyörittämänä

Liikennepuisto

Kaupunki on sopimassa Parik-säätiön kanssa lasten liikennepuiston avaamisesta tulevana kesänä. Sopimusasiaa käsitellään teknisen lautakunnan kokouksessa tiistaina 2.6.2020. Puisto olisi näin ollen mahdollista avata kesäkuun puolivälissä.

Jaakonpuistossa Kouvolan keskustassa sijaitsevan liikennepuiston toiminnan pyörittämisestä on vastannut Kouvolan kaupungin Yhdyskuntatekniikka. Kaupunki tiedotti aiemmin keväällä, ettei liikennepuisto ole toiminnassa kesällä 2020 johtuen henkilöstökulujen säästövaatimuksista ja Covid-19 -viruksen aiheuttamista rajoituksista.

”Kouvolan keskusta-alueen aluetoimikunta otti yhteyttä heti saatuaan tiedon, ettei kaupungilla ole mahdollisuutta puiston avaamiseen,” kertoo kaupungininsinööri Anne Ahtiainen. ”Eri vaiheiden jälkeen alueen ja toiminnan pyörittäjäksi on kuitenkin ehdolla Parik-säätiö, jolle aluetoimikunta hankkii rahoituksen.”

Toiminnan luovuttamisessa määräaikaisesti toiselle toimijalle ei ole sinänsä mitään uutta, sillä Parik-säätiö on pyörittänyt alueen toimintaa vuosina 2013-2016. Viime kesänä toiminnasta vastasi kaupungin yhdyskuntatekniikan palvelut.

Sopimus liikennepuiston puistoalueen ja toiminnan luovutuksesta tehdään kesäksi 2020. Sopimuksen periaatteena on, että Parik-säätiö vastaa alueen puhtaanapidosta, toiminnan pyörittämisestä ja autojen huolloista ym. kustannuksellaan.

Kouvolassa liikennepuiston toimintaan kuuluu oleellisesti myös ohjaajat, jotka jakavat ajovuorot, neuvovat ja opastavat lapsia autojen käytössä sekä kertovat liikennesäännöistä. Puistossa lapset ovat kuitenkin aina vanhempien tai heitä tuovien aikuisten vastuulla.

Lisätietoja: kunnossapitopäällikko Jukka Perttula, p. 020 6157603 jukka.perttula@kouvola.fi

www.kouvola.fi/liikennepuisto

Teknisen lautakunnan esityslistat ja pöytäkirjat

Sivun alkuun