Lehtipuhaltimia ei saa käyttää hiekoitushiekan poistoon

Keväisten säiden koittaessa päästään vihdoin myös hiekoitushiekkoja puhdistamaan pois. Kaupunki aloittaa hiekkojen poiston kaduilta näinä päivinä ja poistettavaa riittää toukokuun lopulle asti.

Myös omilta pihoilta ja jalkakäytäviltä hiekoitushiekat kannattaa siivota pois heti sääolojen salliessa. Hiekka tulee poistaa kosteana, joten sateisen sään sattuessa kannattaa sitä hyödyntää. Lopuksi pinnat voi vielä suihkuttaa puhtaaksi vedellä.

Lehtipuhaltimien käyttö hiekoitushiekan poistossa on kielletty, koska se nostattaa runsaasti pölyä ilmaan. Ethän myöskään harjaa hiekkoja mahdollisesti jo puhdistetulle kadulle.

Katupöly huonontaa Kouvolan ilmanlaatua keväisin ja voi aiheuttaa terveys- ja viihtyisyyshaittoja. Erityisen herkkiä pölyn terveysvaikutuksille ovat lapset, astmaatikot sekä sydän- ja keuhkosairauksista kärsivät. Terveillekin henkilöille katupöly voi aiheuttaa ärsytysoireita, kuten nuhaa, yskää sekä kurkun ja silmien kutinaa ja kirvelyä.

Kouvolan ilmanlaadun tilannetta voit seurata Ilmatieteen laitoksen ilmanlaatuportaalista.

Lehtipuhaltimien käyttö hiekkojen poistossa on kielletty Kouvolan ympäristönsuojelumääräysten 19 §:ssä (pdf, 975 kt). Määräykset koskevat niin asukkaita kuin yrityksiäkin.

Sivun alkuun