Lastenteatteria ja työpajoja neljän festivaalipäivän ajan toukokuussa – Kirsi Kunnaksen juhlavuosi näkyy Kuulaksessa

Kouvolassa 22.–25. toukokuuta järjestettävä Lasten Teatteritapahtuma Kuulas juhlii tänä vuonna lastenkirjailija Kirsi Kunnaksen 100-vuotisjuhlaa. Kunnaksen riimittely ja omintakeinen huumori luodaan värikkääksi, runoja, tanssia ja musiikkia yhdisteleväksi, satumaailmaksi Tanssiteatteri Glims & Glomsin Tii-Tii-Tiitiäinen-esityksessä, joka nähdään heti festivaalin aluksi keskiviikkona 22. toukokuuta Kouvolan Teatterissa.

Kuusankosken kirjastossa järjestetään maksuton Hetken runo -työpaja, jossa leikitään monitaiteisesti sanoilla Kunnaksen lastenrunoihin perustuen.

”Suomalaisen lastenrunouden klassikko Kirsi Kunnas on maamme rakastetuimpia lyyrikoita, joka osoitti lastenkirjallisuuden ja lapsilukijan merkityksen muiden kirjailijoiden katseiden ollessa muualla. Hän oli välittäjä, joka runoillaan ja suomennoksillaan on huolehtinut siitä, että tällä kansalla on vuosikymmenet ollut saatavillaan hyvää, kestävää ja arvokasta luettavaa”, sanoo Kuulas-festivaalin ohjelmistovastaava Annukka Ruuskanen.

Kirsi Kunnas (1924–2021) aloitti uransa jo 1940-luvulla kirjoittamalla ensin aikuisille, ja 1950-luvulta lähtien myös lapsille. Hänen tunnetuimmista teoksistaan on otettu kymmeniä painoksia, ja runot ja tarinat ovat siirtyneet sukupolvelta toiselle. Kunnas on suomalaisen sadun ja lastenlyriikan uudistaja. Vuonna 2021 edesmennyt kirjailija sai taiteen akateemikon arvonimen vuonna 2009.

”On tärkeää juhlia Kunnasta Kuulas-festivaalilla parhaimmilla mahdollisilla tavoilla eli kirjailijan herkullisimpia hahmoja lavalle loihtivan esityksen sekä lapset loruttelemaan houkuttelevan työpajan merkeissä.”

Nelipäiväisen lastentapahtuman kaikki esitykset ja työpajat esitellään verkkosivuilla www.kuulas.info. Liput ovat myynnissä netissä www.netticket.fi/kuulas2024.

Ilmainen karnevaali

Perjantaina 24.5. kello 17 Kuusankoskitalon ulkonäyttämöllä järjestetään koko perheen Kuulas-karnevaali, jossa nähdään esiintymässä paikallisia lapsiryhmiä sekä maamme sirkustaiteen eturiviin kuuluva Agit-Cirk näyttävällä Sphere-pariakrobatiaesityksellään. Muut esiintyvät ryhmät ovat Pohjois-Kymen musiikkiopiston Kymi Wind Band 2 -puhallinorkesteri, Tempon akrobatiavoimistelun kilparyhmä, Sirkuskoulu Bravuuri sekä Kouvolan Teatterin kummiluokkana toimiva Kuusankosken Musiikkiluokat 3M. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Lasten Teatteritapahtuma Kuulas jo 36. kerran Kouvolassa!

Taiteellisesti tasokas Lasten Teatteritapahtuma Kuulas järjestetään 36. kertaa Kouvolassa. Koko perheelle elämyksiä antavan festivaalin esiintyjiksi kutsutaan kotimaan parhaita ammattiteattereita ja kansainvälisiä huippuja. Kuusankoskitalon ja Kouvolan Teatterin näyttämöillä esiintyy neljän päivän aikana kymmenen teatteriryhmää, joista yksi tulee Tshekeistä. Pääjärjestäjänä toimii Työväen Näyttämöiden liitto yhteistyössä Kuusankosken Teatterin, Kouvolan Teatterin ja Kouvolan kaupungin kanssa. Tapahtumaa tukevat Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö ja Taiteen edistämiskeskus.

Lisätiedot

Kuulas lastenteatteritapahtuma Kouvolassa 22.-25.5.2024

Tiedotus: Anne Jokivirta, Kuulaksen tuottaja, 045 899 7775, anne.jokivirta@kouvolanteatteri.fi

Sivun alkuun