Lasten parlamentti kokoaa neljäsluokkalaisia pohtimaan lasten oikeuksia turvallisuuteen

Kaupungintalon valtuustosali täyttyy 16.11.2022 mahdollisista tulevaisuuden päättäjistä, kun neljäkymmentä Kouvolan neljäsluokkalaista Mansikkamäen ja Niinistön kouluista keskustelee lasten elämän ja koulupäivän turvallisuudesta. Lapsen oikeus turvallisuuteen on tämän vuoden teema YK:n lasten oikeuksien viikolla 14.-20.11.

Oppilaat ovat etukäteen miettineet asioita, mitkä tekevät heidän mielestään lasten elämästä ja koulupäivästä turvallisen. Kaupunginjohtaja Marita Toikka on paikalla keskustelemassa oppilaiden kanssa aiheesta.

Lasten parlamentissa harjoitellaan tärkeän aiheen ohessa myös kokoustekniikkaa. Parlamentti järjestetään Kouvolassa toista kertaa ja se on osa YK:n lasten oikeuksien viikkoa.

Järjestelyt on tehty yhteistyössä Mannerheimin lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piirin, Kymenlaakson ensi- ja turvakotiyhdistyksen sekä Kouvolan vanhemmat KOVAT ry:n kanssa.

Jokaisella lapsella oikeus yhteiseen leikkiin

Varhaiskasvatuksen eri yksiköissä lapsen oikeuksien viikko teemoineen on tullut jo vuosittaiseksi tavaksi. Tämän vuoden turvallisuusteemaan liittyen kiinnitetään yhteisesti erityistä huomiota siihen, että jokainen lapsi pääsee mukaan yhteiseen leikkiin ja toimintaan. Syrjimättömyys ja yhdenvertaisuus ovat lapsen oikeuksien kulmakiviä, ja tukemalla niitä vahvistetaan myös lapsen psyykkistä turvallisuutta sekä lisätään yhteisöllisyyttä.

Lisäksi osa yksiköistä juhlii lapsen oikeuksien viikkoa muulla tavoin. Esimerkiksi avoimen varhaiskasvatuksen järjestämissä tapahtumissa perhekeskuksissa, -puistoissa ja muissa kohtaamispaikoissa on marraskuussa teemana kiintymyksen osoittaminen. Muun muassa nallesairaalan, nassikkapainin, satuhieronnan ja hemmotteluhoitojen kautta käsitellään lasten ja perheiden kanssa läheisyyttä, kosketuksen tärkeyttä ja oman turvallisuuden kannalta tärkeää rajojen asettamista.

Lisätietoja

Asiakasvastaava Sari Keskinen, puh.020 6159340, sari.keskinen@kouvola.fi

Sivun alkuun