Lasten kulttuuriviikoilla juhlitaan lastenkulttuuria turvallisesti ja ilmaiseksi

Lasten kulttuuriviikot käynnistyvät Kouvolassa 6.2. jo 40. kerran. Helmikuussa kolmen viikon ajan järjestettävä tapahtumakokonaisuus koostuu Kouvolan lisäksi Haminassa, Kotkassa, Loviisassa, Pyhtäällä ja Virolahti-Miehikkälässä järjestettävistä lastenkulttuuritapahtumista. Maksuttomiin tapahtumiin voi osallistua etänä tai paikan päällä.

Koronaepidemian jatkuessa viikkojen ohjelmat on muokattu turvallisesti koettaviksi niin virtuaalisesti etänä kuin paikan päällä. Mukana ovat kaikki tutut lastenkulttuurin elementit esityksineen ja työpajoineen.

Musiikkia, teatteria, tanssia ja taikuutta tarjolla etänä ja paikan päällä

Kouvolatalolla lapsia ja lapsiperheitä ilahduttaa Teatteri Mukamaksen Hiirulainen sirkuksessa -teatteriesitys ja Satujooga sekä pääkirjastossa Hinni-Hiiren seikkailut musiikkiteatteriesitys. Keltakankaan perhekeskuksessa järjestetään lapsiperheiden värikylpypajat. Tapahtumat toteutuvat helmikuussa, mikäli koronarajoitukset sallivat nämä pienimuotoiset sisätilaisuudet.

Kouvolatalolla voi tutustua myös Lasten kulttuuriviikkojen julistenäyttelyyn. Kulttuuriviikkojen mainosjulisteesta järjestetään perinteisesti kilpailu alakouluille ja voittajateoksesta tehdään tapahtumalle juliste ja viestinnällinen ilme. Vuoden 2022 julistekilpailun voittajatyössä tanssii leikkisä panda ja sen tekivät loviisalaiset 4-luokkalaiset Hilla Koskinen, Adele Pukkila ja Verneri Väkevä Valkon koulussa. Julistekilpailun näyttely on katsottavissa myös tapahtuman verkkosivustolla.

Digiohjelmistossa on kolme kouvolalaista uutuutta: Kymijoen kala-apaja -askartelupajassa tutustutaan Alvar Aallon suunnittelemaan Tehtaanmäen kouluun Inkeroisissa koulun 6.-luokkalaisten esittelemänä sekä osallistutaan kestokulttuuriteemaiseen videotyöpajaan, jonka ohjaa muotoilija, taiteilija Nia Maria Haaranen.

Kansantanssin ja –musiikin maailmassa Aitomäen nuorisoseuran eri ikäiset tanssijat esiintyvät kertoen omia tarinoitaan musiikin ja tanssin keinoin. Lisäksi esityksessä kuullaan musiikin ja tanssin harrastamisesta.

Alle kouluikäisille suunnatussa Nuutti-Nallen synttärimuskarissa puolestaan musiikkipedagogi Tuuli Paasolainen laulattaa ja leikittää lapsia pehmolelujen ja erilaisten soittimien kanssa.

Kaikille avoimessa Lasten Kulttuuriviikkojen digiohjelmistossa on tarjolla myös mm. vatsastapuhuja Sari Aallon esitys ja Meet & Greet -tapaaminen, taikuri Kristian Backmanin koko perheen taikaesitys, Pressan Kattien Ystävänpäivän show! -konsertti, Mimin ja Kukun Pyjamabileet, Jokeri Pokeri Poksin taikashow sekä Diskohain tanssimusaa koko perheelle!

Lasten Kulttuuriviikkoihin perinteisesti kuuluvat koulujen ja päiväkotien ohjelmatarjonta siirtyy Kouvolassa syksyllä järjestettävälle Satuviikoille viranomaisohjeiden mukaisesti.

Ohjelmisto julki keskiviikkona

Lasten kulttuuriviikot 6.-27.2.2022 järjestää Kymenlaakson ja Loviisan lasten ja nuorten kulttuuriverkosto Koppa. Ohjelmisto julkistetaan kokonaisuudessaan tapahtuman verkkosivulla keskiviikkona 2.2.2022. Ohjelmistoon voi viikkojen aikana tulla päivityksiä ja lisäyksiä koronatilanteen muuttuessa.

Lasten kulttuuriviikkojen ohjelmat, kuten muutkin Koppa-verkoston lastenkulttuuripalvelut, ovat maksuttomia osallistujille.

Lisätietoja:

Tapahtuman verkkosivut www.lastenkulttuuriviikot.fi, sekä Instagram- ja Facebook-kanavat

Jaana Vuorio-Palmumaa, kulttuurikasvatuskoordinaattori, jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi, 020 615 8591
Jaana Kemppainen, lastenkulttuurikoordinaattori, Kotkan lastenkulttuurikeskus, jaana.kemppainen@kotka.fi, 040 1977 975

Sivun alkuun