Lääkärihelikopteri tulee Kouvolan Uttiin

FinnHEMsin lääkärihelikopteri nousemassa lentoon.

Kaakkois-Suomen lääkärihelikopteritukikohta rakennetaan Utin lentokentän yhteyteen Kouvolaan. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa niin pian kuin mahdollista. Asiasta päätti tänään koolla ollut hallituksen sote-ministerityöryhmä.

Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin sijoituspaikkaan jo pidemmän aikaa liittynyt epävarmuus on nyt lopulta ohitse ja lääkärihelikopteri sijoitetaan Uttiin aiemman päätöksen mukaisesti. Asia varmistui lopullisesti torstaina, kun sote-ministeriryhmä teki asiasta päätöksen.

Edellisen hallituksen reformiministeriryhmä linjasi jo vuonna 2018, että lääkärihelikopteri sijoitetaan Kouvolan Uttiin. Vaihtoehtoinen sijoituspaikka kopterille oli silloinkin Lappeenranta. Rakentamisen viivästyessä sijoituspaikka nousi uudelleen keskusteluun. Utin tukikohdan valmistelussa ilmenneisiin haasteisiin löydettiin kuitenkin laajalla ja rakentavalla yhteistyöllä ratkaisut.

− Lääkärihelikopterin sijoittamista Kouvolan Uttiin puolsivat niin asiantuntijaselvitykset kuin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin vahva tukikin. Tällaiset asiat pitää tehdä faktoihin perustuen, toteaa kaupunginjohtaja Marita Toikka.

− On tärkeää, että sijoituspaikka on nyt lopullisesti päätetty ja pääsemme vihdoin etenemään kohti tukikohdan perustamista. Tämä on merkittävä päätös koko alueen ensihoitopalvelujen kattavuuden ja saatavuuden turvaamisen kannalta, hän jatkaa.

Sosiaali- ja terveysministeriön tiedotteessa todetaan, että lääkärihelikopteritukikohtien rakentamisesta ja ylläpidosta vastaava FinnHEMS on nyt saanut tehtäväksi aloittaa Utin tukikohdan rakentamisprosessin tarvittavine valmisteluineen välittömästi.

− Kouvolan kaupunki lähtee työstämään lääkärihelikopteritukikohdan perustamista välittömästi yhdessä ministeriön, FinnHEMSin ja muiden yhteistyökumppanien kanssa. Kouvolassa on hyvät valmiudet saada Utin tukikohdan rakennusprosessi käyntiin nopealla aikataululla, kertoo kehitysjohtaja Petteri Portaankorva.

Sote-ministerityöryhmä 17.3.2022: Kaakkois-Suomen lääkärihelikopteritukikohdan rakentaminen voidaan aloittaa (alkuperäinen tiedote STM:n verkkosivuilla)

Lisätietoja:
Kaupunginjohtaja Marita Toikka, puh. 020 615 3100, marita.toikka@kouvola.fi
Kehitysjohtaja Petteri Portaankorva puh. 020 615 1287, petteri.portaankorva@kouvola.fi

Sivun alkuun