Kymsoten lasten terveyspalveluita kootaan saman katon alle sekä Pohjois- että Etelä-Kymenlaaksossa

Pohjoisen Kehityksellisten palveluiden vastaanotto, joka aiemmin on tullut tutuksi nimillä Hattu-neuvola ja Nepsy-vastaanotto, on muuttanut osoitteeseen Marjoniementie 6, 2.krs (45100 Kouvola). Myös lasten kuntoutuksen puheterapeutti on muuttanut samaan osoitteeseen, jossa toimii jo ennestään lasten kuntoutuksen fysioterapeutteja sekä Keskustan neuvola.

Lapsi rakentaa legopalikoilla

Etelän Kehityksellisten palveluiden vastaanotto, lasten perusterveydenhuollon kuntoutuksen yksi puheterapeutti sekä lastenpsykiatrian arviointi- ja konsultaatiotyöryhmä on muuttanut Kotkansaarelle kauppakeskus Pasaatiin osoitteeseen Keskuskatu 10, C-rappu, 3.krs. (48100 Kotka) Myös lasten kuntoutustyöryhmän posti osoitetaan jatkossa kyseiseen osoitteeseen.

Sekä etelässä että pohjoisessa on kehityksellisten palveluiden vastaanoton ja lasten kuntoutuksen yhteistyönä alettu pilotoimaan kehityksen tuen tiimejä, joihin terveydenhuollon työntekijä, esim. lapsen oma neuvola- tai kouluterveydenhoitaja tai lääkäri voi tehdä konsultaatiopyynnön tilanteissa, joissa on huolta neuvola- tai alakouluikäisen lapsen kehityksestä, mielialasta, keskittymisestä tai käyttäytymisestä. Kehityksen tuen tiimiin keskitetään jatkossa myös erikoissairaanhoidosta perusterveydenhuoltoon siirtyvien neuvola- ja alakouluikäisten ADHD-seurannat. Kehityksen tuen tiimiläiset tekevät aktiivisesti yhteistyötä lapsen arkiympäristöön kuuluvien verkostojen kanssa.

Lisätietoja:

Mia Tapiola, palvelupäällikkö, vastuuylilääkäri
Psykososiaaliset ja kehitykselliset palvelut
Lasten, nuorten ja perheiden terveyspalvelut
puh. 020 633 3266
mia.tapiola@kymsote.fi

Sivun alkuun