Kymsote vetoaa jokaiseen asukkaaseen: Jatka rajoitusten noudattamista

Uudenmaan alueen liikkumisrajoitukset päättyivät. Eristyksen purkamisen vaikutuksia seurataan Kymsotessa tarkasti. Kymenlaaksolaisten toivotaan noudattavan rajoituksia edelleen.

Uudenmaan ja Kymenlaakson tautitilanne on hyvin erilainen, mikä osaltaan tuo paljon kysymysmerkkejä seuraaville viikoille.

– Tulevat pari, kolme viikkoa näyttävät, mikä merkitys muutoksella on todettujen tartuntojen määrään. Meillä on juuri nyt ollut hyvin hiljainen jakso todettujen tartuntojen määrän kasvussa, toteaa Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

Kymsotessa todettiin viimeisin uusi tartunta pitkäperjantaina 10.4.

Tartuntojen määrä kasvun lisäksi kysymysmerkki on myös se, miten kansalaiset suhtautuvat Uudenmaan eristyksen purkuun. Eristys oli erittäin vahva toimenpide ja viesti tilanteen vakavuudesta. Erityksen purku ei tarkoita kuitenkaan koronatilanteen helpottamista.

Kymsote toivoo, että kymenlaaksolaiset noudattavat rajoituksia ja pysyttelevät kotiympäristössä.

– Nyt pitää jaksaa välttää muiden kohtaamista kasvokkain niin paljon kuin mahdollista. Kaikki ne tapaamiset, vierailut ja ostosreissut, jotka eivät ole arjen kannalta aivan välttämättömiä kannattaa nyt suosiolla siirtää toiseen ajankohtaan, Mäntymaa korostaa.

Mitä on hyvä muistaa, kun Uudenmaan eristys loppui:

  • Vältä jatkossakin liikkumista ja vierailuja Uudellamaalla. Samoin muuta turhaa matkustamista.
  • Vältä tapaamista kasvokkain, mutta suosi yhteydenpitoa puhelimella ja digilaitteilla.
  • Nyt on myös oikea hetki viestittää muualla asuville ystäville ja tuttaville, että vierailut Kymenlaaksossa on parempi siirtää toiseen ajankohtaan.
Sivun alkuun