Kymsote järjestää oman koronarokotuspäivän pistospelkoisille

Rokotustilannetta pelkääville tai jännittäville tarjotaan mahdollisuus ottaa koronarokote omassa walk in -päivässään Marjoniemen terveysasemalla 24.2.2022 kello 9-15. Lisäksi koronarokotuksia annetaan ensi viikolla Kotkan Karhuvuoressa ja Miehikkälän terveysasemalla.

Torstaina 24.2.2022 kello 9-15 Kouvolan Marjoniemen terveysasemalla järjestetään rokotuspäivä erityisesti niille, joilla on rokotustilanteeseen liittyviä erityistarpeita, kuten pelkoja.

-Piikitystilanteiden jännittäminen ei ole harvinaista ja on siksi ymmärrettävää, että joillakuilla koronarokotteen ottaminen on tästä syystä voinut jäädä. Järjestämällä erillisen päivän pistospelkoisille tahdomme rohkaista, että vielä ei ole lainkaan liian myöhä hakea ensimmäistäkään annosta, sanoo Kymsoten rokotuskoordinaattori Mari Ollas.

Marjoniemen pistospelkoisille kohdennettuun koronarokotuspäivään saapuvilla on mahdollisuus keskustella hoitajan kanssa ja kysyä kysymyksiä ennen rokotteen antamista. Lisäksi rokotustapahtumalle on varattu enemmän aikaa ja tilaa.Pistospelkoisille suunnatussa rokotuspäivässä rokote annetaan kiireettömässä ja rauhallisessa ympäristössä. Marjoniemeen tulevat saavat rokotteen omassa potilashuoneessaan, kun normaalisti Kymsoten rokotuspisteet on jaettu looseihin, Ollas selittää.

-Tilaisuus sopii siis erityisesti myös niille, jotka kaipaavat rokotustilanteeseen enemmän yksityisyyttä.

-Marjoniemen walk in -rokotuspäivään saavutaan ilman erillistä ajanvarausta. Rokotukset annetaan terveyskeskuksen 1. kerroksen potilashuoneessa H18, minne kuljetaan pääsisäänkäynnin kautta. Annettava rokotevalmiste on ensisijaisesti Pfizerin Comirnaty.

Koronarokotuksia Kotkan Karhuvuoressa ja Miehikkälän terveysasemalla

Kymsote jalkauttaa koronarokotustoimintaa myös varsinaisten rokotuspisteiden ulkopuolelle. Tiistaiksi 22.2.2022 on mahdollista varata aika koronarokotukseen Miehikkälän terveysasemalle, kun normaalisti Miehikkälä-Virolahden alueen rokotukset on keskitetty Virolahden Itätien rokotuspisteelle. Miehikkälän terveysasema sijaitsee osoitteessa Keskustie 1, ja paikalle voi saapua vain erikseen varattuna aikana.

Torstaina 24.2.2022 koronarokotteen voi hakea Länsi-Kotkan terveysasemalta Kotkan Karhuvuoressa kello 9-15. Terveysasema sijaitsee osoitteessa Taruraitti 2, ja rokotukset annetaan huoneessa 23. Länsi-Kotkan terveysaseman rokotuspäivään saavutaan ilman ajanvarausta. Ensisijaisesti annettava rokotevalmiste on Pfizerin Comirnaty.

– Nyt kun suuri osa kymenlaaksolaisista on jo saanut koronarokotuksen ja ruuhkat ovat helpottaneet, pystymme järjestämään rokotuksia myös muualla kuin varsinaisilla rokotuspisteillä. Jalkautumalla pyrimme pitämään kynnyksen rokotuksiin hakeutumiseen matalalla ja saamaan rokotuskattavuuden korkealle, Ollas sanoo.

Walk in -koronarokotuksiin ovat tervetulleita kaikki 12 vuotta täyttäneet asukkaat. Kolmansia rokoteannoksia voivat saada Suomessa vain 18 vuotta täyttäneet vaikeasti immuunipuutteisia lukuun ottamatta. 5-11-vuotiaat voivat saada koronarokotuksen vain ajanvarauksella.

Rokotukseen tulijoita pyydetään varmistamaan oikeus koronarokotukseen paikalle saapumista: https://korona.kymsote.fi/koronarokotukset/

Tulevat walk in -rokotukset päivitetään Kymsoten koronainfoon.

Koronarokotusten ajanvaraus.

Lisätietoja

Mari Ollas, rokotuskoordinaattori
p. 040 488 4243, mari.ollas@kymsote.fi

Sivun alkuun