Kuuset ja valot tuovat jälleen joulutunnelmaa Kouvolaan

Joulu saapuu Kouvolaan, kun talvivalot syttyivät tänään Kouvolan eri taajamiin. Niin ydinkeskustassa kuin Kuusankosken, Valkealan, Elimäen, Voikkaan, Myllykosken ja Inkeroistenkin keskustoissa valot syttyvät kadun varsien pylväisiin tai istutettuihin puihin - tammiin ja luonnonkuusiin. Siellä missä ei sopivaa puuta ole kasvamassa, pystyttää kaupunki perinteisen tuuheaoksaisen joulukuusen. Joulunavausta juhlistetaan kävelykatu Manskilla lauantaina 23.11. klo 11 alkaen.

Kaikki kaupungin pystyttämät joulukuuset ovat lähikuusia ja kaupungin puistotyöntekijöiden valitsemia, kaatamia ja osin kuljettamiakin. Esimerkiksi Kuusankosken tekniikkatalon kuusi sekä Elimäen ja Korian kuuset on kaadettu kaupungin omistamalta maalta Kuusankoskelta vanhan jätevesilaitoksen tontilta.

Kouvolan kaupungintalon edustalla seisova komea, noin 14 metrinen Siperian pihta saatiin puolestaa lahjoituksena Inkeroisista yksityiseltä pihalta. Näin ison kuusen kuljetukseen ei kaupungin nosturi-kuorma-auto riittänyt, vaan apuun tarvittiin yksityiselktä yrittäjältä tilattu iso lavettikuorma-auto. Myös Inkeroisten torin kuusi saatiin lahjoituksena yksityispihalta Korialta.

Siperian pihta pystytettiin 18.11. kaupungintalon edustalle.
Siperian pihta pystytettiin 18.11. kaupungintalon edustalle.

Jotta kuuset pysyvät pystyssä, on niillä normaaleja olohuoneen kaunistuksia jykevämmät betoniset kuusenjalat tai eräänlainen betonikaivo, mihin ne pystytetään. Avuksi pystytyksessä tarvitaan nosturikuorma-auto, joka nostaa kuusen jalkaan. Kuusi suoristetaan puukiiloilla.

Kouvolan kaupungin puistomestari Minna Vanhala kertoo, että edustavien kuusien etsintä aloitetaan jo loppukesästä. ”Otamme mielellään vastaan kauniita lahjoituspuita. Kuusen pitää kuitenkin kasvaa sellaisessa paikassa, että se saadaan kaadettua ja kuljetettua järkevästi pois. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kuusi kasvaa kantavan tien lähettyvillä, jotta sinne pääsee kuorma- tai lavettiautolla. Tilaa pitää olla myös puun turvalliselle kaatamiselle.”

Kaikki Kouvolan joulukuuset koristellaan perinteisin valosarjoin, jotka asentaa KSS-Energia. Kuuset valoineen ilahduttavat ohikulkijoita tammikuun puoliväliin saakka. Tähdet, lumihiutaleet ja muut kimalteet loistavat 4. helmikuuta asti, osa aina helmikuun loppuun saakka, jolloin valoisa aika alkaa jälleen pidentyä.

Lue joulutapahtumista Kouvolassa: https://www.kouvola.fi/ajankohtaiset/joulu-kouvolassa/

Lisätietoja: puistomestari Minna Vanhala, minna.vanhala@kouvola.fi, 020 615 7119

Sivun alkuun