Kuusankosken urheilu- ja virkistysalueesta kehitetään matalan kynnyksen aktiivipuisto

Kuusankoski, viistoilmakuva (Lentokuva Vallas)

Millainen on Kuusankosken urheilupuisto ja sen lähialue vuonna 2030? Miten haluaisit liikkua alueella ja millaista liikuntaa harrastaa? Kouvolan kaupunki kehittää suosittua urheilun ja virkistymisen aluetta ja pyytää näkemyksiä myös asukkailta ja aluetta käyttäviltä. Kaikille avoin kysely on auki vuoden loppuun asti.

Naukiossa urheilupuiston, Kettumäen ja Hirvimäen alueella sijaitsee nykyään mm. uimahalli, urheilutalo, jäähalli, tennishalli, yleisurheilukenttä ja kuntopolkujen verkosto. Aluetta tullaan kehittämään lähivuosina kaikille avoimeksi ja monipuoliseksi, matalan kynnyksen liikunta- ja harrastuspaikaksi, niin sanotuksi aktiivipuistoksi.  

Ensimmäinen suunnitteluvaihe on jo käynnistynyt ja se valmistuu kevään 2021 aikana. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Niilo-Rämä ja liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen kertovat, että kehittämissuunnitelmassa nostetaan esiin erityisesti alueen toiminnallisia ja kaupunkikuvallisia ongelmakohtia sekä visioidaan uusien toimintojen ja rakennusten sijoittumista alueelle. Aktiivipuistojen tavoitteena on yhdistää kaikkien vapaasti ja ilmaiseksi käytettävien liikuntapisteiden sijoittuminen osaksi niitä liikuntapaikkoja, joihin on pääsy vain varausjärjestelmän kautta. 

Osallistu Kuusankosken ulkoilu- ja liikunta-alueen kehittämiseen 

Suunnittelun tueksi Kouvolan kaupungin liikuntapalvelut ja kaupunkisuunnittelu keräävät asukkaiden ja alueen käyttäjien näkemyksiä urheilu- ja virkistysalueen nykytilasta ja tulevaisuuden mahdollisuuksista. 

Kaikille avoin kysely on auki 8.-30.12.2020 osoitteessa www.kouvola.fi/kyselyt.  

Lisätietoja 

kaavoitusarkkitehti Kaisa Niilo-Rämä, etunimi.sukunimi@kouvola.fi, puh. 020 615 7404 
liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen, etunimi.sukunimi@kouvola.fi, puh. 020 615 8228