Kuusankosken uimahalli pysyy suljettuna

Kuusankosken uimahallin märkätiloista vuotaa vettä niiden alapuolella oleviin sähkötiloihin. Turvallisuussyistä hallia ei voida avata normaalin kesäsulun jälkeen. Uimahalli on suljettuna elokuun ajan, jonka aikana asia viedään liikunta- ja kulttuurilautakunnan käsiteltäväksi.

Aiemmin tehdyssä kartoituksessa on todettu, että Kuusankosken uimahallin vesieristeet ovat puutteelliset ja niitä on pyritty parantamaan kunnossapitokorjauksilla. Kesäkuussa tehdyssä katselmuksessa todettiin, että vesivuotoa tulee edelleen hallin muuntamotilaan sekä sähköpääkeskustilaan tiivistyskorjauksista huolimatta. Tämä on merkittävä turvallisuusriski eikä hallia voida avata käyttäjille.

Kaupungin Tilapalvelut on selvittänyt kesän aikana uimahallin kuntoa ja tarvittavia korjaustoimenpiteitä. Vaihtoehdot viedään liikunta- ja kulttuurilautakunnan päätettäväksi 24.8.2023.

Kaupungin uimahalleista avoinna on Urheilupuiston uimahalli. Inkeroisten halli avautuu kesäsulun jälkeen 31.7.2023.

Lisätietoja:
Anneli Vartiainen, rakennuttajapäällikkö, puh. 020 615 7117
Elina Koivisto, vs. sivistysjohtaja, puh. 020 615 8454, 31.7. alkaen sivistysjohtaja Veikko Niemi puh. 020 615 7727 ja 7.8. alkaen liikuntapaikkapäällikkö Kirke Roos puh. 020 615 8235.

etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Kuusankosken uimahalli on valmistunut vuonna 1970. Kuusankosken uimahallin kunnosta on keskusteltu jo pitkään ja on todettu, että halli tarvitsisi peruskorjauksen, jotta sen käyttöikää voidaan jatkaa. Edellisestä peruskorjauksesta on aikaa jo 28 vuotta. Halli on päätetty kunnossapitokorjata kaupunginvaltuuston päätöksessä 2.5.2022 §46. Kunnossapitokorjauksilla hallia on voitu ylläpitää, mutta nyt havaittu ongelma vaatii laajempaa korjausta, johon ei ole varauduttu. Elokuussa liikunta- ja kulttuurilautakunnalle tullaan esittämään eri vaihtoehdot uimahallin jatkokäytön varmistamiseksi.

Sivun alkuun