Kukkuramäen, Kappelikadun ja Hiivurintien leikkipaikat kunnostetaan

Kaikissa kohteissa uusitaan pintamateriaaleja, istutuksia sekä leikkivälineitä aiempaa monipuolisemmiksi.

Kunnostettu leikkipaikka, jossa paljon uusia leikkivälineitä, puiston penkkejä ja istutuksia.
Viime vuonna kunnostetun Eteläpuiston leikkivälineet odottavat leikkijöitä.

Leikkipaikat tarjoavat helppoa kesätekemistä lapsiperheille. Kouvolan kaupungilla on 121 leikkipaikkaa, joista kunnostetaan vuosittain kolme. Tänä vuonna kunnostusvuorossa ovat Kukkuramäen, Kappelikadun ja Hiivurintien leikkipaikat.

Ensimmäisenä kunnostusvuorossa Kukkuramäen leikkipaikka

Alkukesästä aloitetaan työt Valkealassa Kukkuramäen leikkipaikalla, jota laajennetaan hiukan. Alueen metsäinen tunnelma näkyy myös leikkivälineiden teemassa, joissa on aiempaa enemmän toimintoja myös isommille lapsille. Leikkipaikalle rakennetaan myös uusi kivituhkapintainen kulkuväylä.

Kappelikadun leikkipaikalle kiipeilytoimintoja

Kukkuramäen leikkipaikan valmistuttua kunnostusvuorossa on Kasarminmäellä sijaitseva Kappelikadun leikkipaikka, jonka uusissa leikkivälineissä on erityisesti kiipeilytoimintoja. Uusi monitoimiväline on aiempaa isompi, ja lisäksi uusitaan keinut sekä hiekkalaatikko.

Hiivurintien leikkipaikalle uusi vaijeriliuku

Hiivurin leikkialue Korialla on syksyn kunnostuskohde. Siellä uusitaan myös kaikki leikkivälineet, joista yksi on suosittu köysirata/vaijeriliuku.  Leikkikentän kuivatusta parannetaan, ja sinne istutetaan myös uusia lehti- ja havupuita.

Kaikki kohteet kunnostetaan kaupungin omana työnä. Vanhat, käyttökelpoiset välineet kierrätetään joko kokonaisena tai varaosina kaupungin omiin kohteisiin. Huonokuntoiset hävitetään asianmukaisesti. Poistettavia välineitä ei luovuteta yksityiskäyttöön.

Viime vuonna kunnostettiin Eteläpuiston ja Väkkärän leikkipaikat. Lisäksi Inkeroisiin Urheilutielle rakennettiin kokonaan uusi leikkipaikka korvaamaan huonokuntoista Metsätien leikkipaikkaa. Sen viereen asennettiin myös ulkokuntoiluvälineitä aikuisille.

Lisätietoja:

Suunnitteluhortonomi Liisa Mäkitalo, liisa.makitalo@kouvola.fi, 020 615 5441

Puistomestari Minna Vanhala, minna.vanhala@kouvola.fi, 020 615 7119

kouvola.fi/leikkipaikat

Sivun alkuun