Kouvolassa lauantaina tietoon kolme koulualtistusta lisää

Eskolanmäen koulusta, Kaunisnurmen koulusta ja Kouvolan Yhteiskoulusta on asetettu kustakin henkilöitä karanteeniin kolmen eri tartuntatapauksen vuoksi. Karanteenit koskevat yhteensä noin sataa henkilöä.

Kouvolassa tuli tietoon lauantaina kolme koulualtistustapausta lisää. Eskolanmäen koulusta, Kaunisnurmen koulusta ja Kouvolan Yhteiskoulusta on asetettu kustakin henkilöitä karanteeniin kolmen eri tartuntatapauksen vuoksi. Karanteenit koskevat yhteensä noin sataa henkilöä. Karanteenin pituus on 14 päivää. Muu opetustoiminta voi Kymsoten arvion mukaan jatkua kouluissa toistaiseksi lähiopetuksena.  

– Kymsotesta tulleiden tietojen mukaan myös näiden altistumisten takana olevat tartunnat on saatu vapaa-ajalta, kertoo kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén.

Karanteenin ajaksi järjestetään etäopetus. Altistustapauksissa koulun henkilöstöä, oppilaita ja huoltajia ohjeistetaan aina välittömästi Wilman ja kaupungin sisäisten kanavien kautta. Kymsote ottaa jokaiseen altistuneeseen henkilökohtaisesti yhteyttä. Yhteydenotossa voi kuitenkin kestää nyt useamman päivän, sillä altistuneita on paljon.

Viimeisen viikon runsaat tartuntamäärät aiheuttavat myös koulualtistuksia

Viimeisen viikon aikana Kouvolassa on todettu kahdeksan altistustapausta seitsemässä eri koulussa. Karanteenissa on näistä johtuen yhteensä noin 180 henkilöä. Koulualtistusten suuri määrä johtuu siitä, että tartuntoja on ollut todettu Kymenlaaksossa viimeisen viikon aikana paljon.

– Meille tulee jonkin verran kysymyksiä siitä, miksi kaikkia kouluja ei siirretä etäopetukseen, Franzén kertoo. – Syynä on se, että tartuntoja ei Kymenlaaksossa kouluissa ole edelleenkään todettu leviävän ja myös muualla Suomessa tämä on ollut toistaiseksi harvinaista. Tyypillisesti lapset saavat tartunnan oman perheen kautta tai muusta vapaa-ajan vietosta.

Perusopetuksen oppilaita voidaan siirtää etäopetukseen ainoastaan erittäin painavista syistä. Mikäli koronavirustilanne muuttuu siten, että tartuntoja alkaa levitä myös lasten ja nuorten keskuudessa kouluissa, voidaan myös perusopetuksessa oppilaat siirtää tilapäiseen etäopetukseen aina 4. vuosiluokasta alkaen. Päätöksiä etäopetuksesta voidaan tarvittaessa tehdä myös koulukohtaisesti. Kouvolassa 2. asteen oppilaitokset ovat etäopetuksessa ainakin 14.2. saakka, pois lukien välttämätön lähiopetus.

Kymenlaakson ja Kouvolan koronatilanne on nyt erittäin vakava, Franzén sanoo. – Kaupungin osalta meillä ei ole enää lain mukaisia keinoja kiristää rajoituksia, kaikki mahdolliset rajoitukset on otettu käyttöön.

Lisätietoja:

Turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén

puh. 020 615 9019