Kouvolassa laajennetaan valokuituverkkoa ja asukkailta kysellään kiinnostusta valokuituverkkoon liittymisestä

Kouvolan taajama-alueille rakennetaan valokuituverkkoa uusimmalla 10G-tekniikalla kesällä 2020. Kouvolan kaupungin elinvoimaisuuden ja infran kehittämisen kannalta hanke nähdään erittäin tervetulleena.

Hankkeen takana on Kouvolan Kuitu (=Suomen Datasafe Oy:n markkinointinimi). Kouvolan ydinkeskustan alueella on jo Kouvolan Kuidun valokuituverkko, joka starttasi syksyllä 2018. Kokemukset ydinkeskustan kuituverkon sadoilta käyttäjiltä ovat niin rohkaisevia, että laajentumista päätettiin jatkaa useille muille alueille. Uusia alueita on eri puolilla Kouvolaa, näiden joukossa mm. Tornionmäki, Kotkankallio, Sarkola ja Koivuranta. Hankealueet löytyvät Valokuituyhteys.fi -verkkosivuilta.

Suomen Datasafe Oy:n toimitusjohtaja Mika Rikkilän mukaan valokuituyhteyden myynti kotitalouksille ja yrityksille alkaa kesäkuussa 2020 ja rakentaminen aloitetaan ensiksi niillä alueilla, joissa on eniten liittyjiä. Valokuituverkkoon ei ole mikään pakko liittyä heti ensimmäisten joukossa, mutta edelläkävijä säästää kokonaiskustannuksissa huomattavastikin, lupaa Rikkilä.

– Tämän lisäksi on mahdollista säästää tekemällä itse kaivutyöt omalla tontilla, hän kertoo. Rikkilä muistuttaa, että valokuituyhteys on aina nopeampi kuin julkisuudessa viime aikoina paljon pinnalla ollut 5G-yhteys.

Asukkaita pyydetään jättämään alustava kiinnostuksensa valokuituliittymästä Valokuituyhteys.fi –sivulla olevan lomakkeen kautta. Kiinnostuksen osoittaminen ei velvoita asukasta liittymän tilaukseen.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Mika Rikkilä, puh +358 (40) 731 7716 / e-mail mika.rikkila(at)datasafe.fi

Sivun alkuun