Kouvolassa 20.9.2020 järjestetyn pesäpallo-ottelun katsojalla todettu koronavirustartunta

KSS Energia Areenalla järjestetyn Kouvolan Pallonlyöjät - Sotkamon Jymy -ottelun yleisöä kehotetaan seuraamaan mahdollisia oireita ja hakeutumaan herkästi koronavirustestiin.

Kouvolassa sunnuntaina 20.9.2020 KSS Energia Areenalla pesäpallo-ottelua seuranneella katsojalla on todettu koronavirustartunta. Henkilö, joka oli koronavirusta tartuttavassa vaiheessa, on istunut B-katsomossa ja liikkunut alueella muuallakin.

Kymsoten Tartuntatautien yksikkö kehottaa yleisöä tarkkailemaan mahdollisia koronaviruksen oireita ja hakeutumaan testeihin lievimmissäkin oireissa.

  • Yleisötapahtumissa jokaisen on erittäin tärkeä noudattaa hygieniaohjeita eli hyvää käsihygieniaa ja vähintään metrin turvavälejä, painottaa infektiotautien ylilääkäri Risto Pietikäinen.

Mikäli ottelussa paikalla olleella henkilöllä ilmenee oireita kuten väsymys, päänsärky, nuha, yskä, kuume, vatsakipu, oksennusta tai ripulia, hänen tulee hakeutua herkästi koronavirustestiin.  Kymenlaaksossa hoitoon hakeudutaan Omaolo.fi-palvelun kautta tai ottamalla yhteyttä omalle terveysasemalle tai Päivystysapuun p. 116 117.

Sivun alkuun