Kouvolan uusi uimahalli sai miljoonan euron avustuksen – suurin kunnille myönnetty avustus

Kouvolan kaupunki on saanut merkittävän valtionavustuksen uuden uimahallin rakentamiseen. Miljoonan euron avustus on suurin tänä vuonna kunnille myönnetty avustus liikuntapaikkojen rakentamisessa ja avustamisessa.

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist myönsi liikuntapaikkojen rakentamiseen ja avustamiseen yhteensä 25 256 000 euroa.18 avustusta saaneesta kohteesta päättivät opetus- ja kulttuuriministeriö sekä aluehallintoviranomaiset.

Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka iloitsee avustuksesta ja korostaa sen merkitystä kaupungin palveluille ja asukkaiden hyvinvoinnille. ”Tämä avustus mahdollistaa meille modernin ja monipuolisen uimahallin rakentamisen, joka palvelee niin kouvolalaisia kuin lähikuntien asukkaitakin. Uimahalli tulee olemaan keskeinen liikunta- ja hyvinvointikeskus, joka tarjoaa monipuolisia liikuntamahdollisuuksia kaikenikäisille,” Toikka toteaa.

Ministeri Bergqvist toivoo OKM:n tiedotteessa, että liikuntapaikkojen avustukset kohdennetaan erityisesti hankkeisiin, jotka kannustavat nuoria ja lapsia liikkumaan. Hän korostaa myös yhdenvertaisuuden merkitystä ja hankkeiden huomioimista väestön ikärakenteen muutosten vaikutuksissa.

”Kouvolan uusi uimahalli tulee tarjoamaan erinomaiset puitteet niin kilpauinnille kuin kuntouinnillekin. Se tulee myös olemaan tärkeä osa kuntalaisten hyvinvointia, kaupungin koulujen ja päiväkotien liikuntakasvatusta sekä eri urheiluseurojen harjoitustoimintaa. Tämä avustus on merkki siitä, että valtiovalta arvostaa Kouvolan panostuksia asukkaidensa hyvinvointiin ja liikuntamahdollisuuksiin. Uimahalli tulee olemaan meille kaikille yhteinen ylpeyden aihe,” toteaa Kouvolan kaupungin liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen.

Kouvolan uuden uimahallin rakentamisen on tarkoitus alkaa kesällä 2024, ja valmistua vuoden 2026 loppuun mennessä. Uimahalliin tulee useita altaita, mukaan lukien 50 metrin kilpailuallas, monitoimiallas, hyppyallas ja opetus- ja nuorisoallas. Lisäksi tiloihin suunnitellaan 500 hengen katsomo, lämmittelysali, kuntosali ja kahvio. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat arviolta 32,8 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Liikuntapaikkojen ja niihin liittyvien vapaa-aikatilojen perustamishankkeiden investointiavustukset – Opetus- ja kulttuuriministeriö

Kouvolan uusi uimahalli – Kouvolan kaupunki

Liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen, puh. 020 615 8228, teemu.makipaakkanen(at)kouvola.fi

Sivun alkuun