Kouvolan turvallisuustapahtumassa maalataan kuvaa tulevan hallituskauden turvallisuuspolitiikasta

Turvallisuustapahtuman logo, taustalla kaupungintalo etualalla teksti: Kouvolan turvallisuus

Kouvolan turvallisuustapahtuman puoluetentti haastaa poliitikot pohtimaan, miten puhutella kansalaisia tilanteessa, jossa vallitsee epävarmuus, mutta pelkoa ei haluta lietsoa.

Kouvolan turvallisuustapahtumassa 24.10.2022 järjestettävässä puoluetentissä eturivin poliitikot keskustelevat Suomesta uuden aikakauden kynnyksellä.
”Euroopassa on alkanut uusi vaarallinen ajanjakso Venäjän uhan takia. Ulkoinen ja sisäinen turvallisuus kietoutuvat nyt yhteen”, Kouvolan turvallisuuskonferenssin puoluetentissä mukana oleva kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen kuvailee.
”Myös sisäisen turvallisuuden viranomaisten toimivaltuudet ja resurssit tarvitsevat vahvistusta. Kaikki yhteydet Venäjään ja muihin autoritäärisiin maihin tulee myös nyt peilata kokonaisturvallisuuden kautta. Ulko- ja turvallisuuspolitiikan perustaa rakennetaan uuteen asentoon ensi vaalikaudella”, Häkkänen lisää.
Häkkäsen mukaan ulko- ja turvallisuuspolitiikka ei ole vain sotilasliittoja, ohjuksia ja kansainvälisiä suhteita. Puhutaan myös maahanmuutosta, energiasta ja ihmisten arjesta.
Se vaatii myös poliitikoilta uudenlaista pohdintaa.

Häkkäsen lisäksi tapahtuman puoluetentissä esiintyy joukko eduskuntaryhmien puheenjohtajia ja varapuheenjohtajia. Keskustelua johtaa Helsingin Sanomien politiikan toimittaja Marko Junkkari.
Junkkarin mielestä poliitikkojen esiintyminen on muuttunut entistä tarkemmaksi tasapainoiluksi oikean tilannekuvan välittämisen ja paniikin lietsomisen välillä.
”Maailmalla myllertää, ihmisten epävarmuus ja turvattomuuden tunne on lisääntynyt. Moni tuntee jopa pelkoa. Poliitikot eivät voi antaa liian ruusuista kuvaa tilanteesta ja riskeistä – mutta toisaalta ei pidä lietsoa turhaa huolta”, Junkkari toteaa.

Kouvolan turvallisuustapahtuma järjestetään maanantaina 24.10.2022 kello 9.45 alkaen. Tapahtuman koko ohjelmaa voi seurata livestriimin välityksellä tapahtuman nettisivuilta.

Paneeli: Tulevan hallituskauden turvallisuuspolitiikka – ulko- ja turvallisuuspoliittinen puoluetentti (kello 10.45 Kouvolan kaupungintalon juhlasali)

Osallistujat

  • Kansanedustaja Antti Lindtman, eduskuntaryhmän puheenjohtaja, SDP
  • Kansanedustaja Antti Häkkänen, varapuheenjohtaja, Kok.
  • Kansanedustaja Jani Mäkelä, eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja, PS
  • Kansanedustaja Eeva Kalli, eduskuntaryhmän puheenjohtaja, Kesk.
  • Kansanedustaja Hanna Holopainen, varapuheenjohtaja, Vihr.
  • Kansanedustaja Jussi Saramo, eduskuntaryhmän puheenjohtaja, Vas.
  • Kansanedustaja Anders Adlercreutz, eduskuntaryhmän puheenjohtaja, RKP
  • Kansanedustaja Sari Essayah, puheenjohtaja, KD

Moderaattorina toimii Helsingin Sanomien politiikan toimittaja Marko Junkkari

Lisätietoa:
  

Ohjelma ja aiempien tapahtumien aineisto on nähtävissä Kouvolan turvallisuuskonferenssin sivuilla (kouvolanturvallisuus.fi)  

Sivun alkuun