Kouvolan turvallisuusareena tuo turvallisuusaiheet katukuvaan

Kouvolan turvallisuusareena tuo puolustusvoimat, poliisin, pelastuslaitoksen ja muut toimijat ja turvallisuusaiheet ensi lauantaina Kouvolan keskustaan. Luvassa on yleisöluentoja, toimintanäytöksiä ja kalustoesittelyjä sekä Utin jääkärirykmentin NH-90 helikopterin ylilento. Päivä huipentuu sopraano Angelika Klasin tähdittämään Maanpuolustuskoulutusyhdistys Etelä-Suomen Soittokunnan konserttiin.

Kouvolan turvallisuusareena 14.9. on kuntalaisille suunnattu tapahtuma, joka käsittää yleisöluentoja, ulkoilmatapahtuman ja konsertin. Tapahtumapaikkana ovat kaupungintalo ja Kävelykatu Manski ympäristöineen. Tapahtuma sopii kaikenikäisille.

– Turvallisuusareena on yksi Kouvolan 10-vuotisjuhlavuoden päätapahtumista ja vahvistaa Kouvolan roolia Suomen suurimpana varuskuntakaupunkina. Turvallisuusviranomaiset ovat laajasti mukana tapahtumassa ja esittelevät toimintaansa, yhteyspäällikkö Anne Käki kertoo.

Yleisöluennot

Turvallisuusareenan yleisöluennoilla kovan luokan asiantuntijat valottavat turvallisuusaiheita eri näkökulmista.

Aamu starttaa suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttarin ajankohtaiskatsauksella turvallisuustilanteeseen. Maavoimien esikuntapäällikkö, kenraalimajuri Markku Myllykangas jatkaa aiheesta Suomen puolustusvoimat tänään ja huomenna.

Iltapäivän aiheita ovat mm. Kouvola kestää – kokonaisturvallisuus ja uhkien torjunta Kouvolan seudulla. Siitä puhuvat muun muassa Kaakkois-Suomen rajavartioston komentaja, eversti Ismo Kurki, Karjalan prikaatin apulaiskomentaja, eversti Arto Ikonen, Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Marko Viitanen sekä Kymenlaakson pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Vesa Parkko.

Tilaisuus on maksuton, mutta siihen tulee ilmoittautua ennakkoon verkossa. Luentotilaisuuteen osallistujille tarjotaan hernekeittolounas.

Ulkoilmatapahtuma

Ulkoilmatapahtuma tuo katukuvaan turvallisuusviranomaiset, kalustot ja toimintanäytökset. Paikalla on mm. Karjalan prikaati, Utin jääkärirykmentti, Kaakkois-Suomen rajavartiosto ja poliisi, Kymenlaakson pelastuslaitos, Kymsoten ensihoito. Tapahtuman juontaa Jone Nikula.

Katseet keskustalla taivaalle kääntää Utin jääkärirykmentin helikopterin ylilento klo 12. Tapahtumassa Manskilla voi myös seurata Kymenlaakson pelastuslaitoksen tieliikennepelastamisen toimintanäytöstä klo 11.30 sekä Vaalimaan rajavartioaseman koirapartion toimintademoa ja Satetorin K9-Koirayksikön kiinniottonäytökset klo 10.30, 11.30, 12.30 ja 13.30.

Reserviläisjärjestöjen ja Karjalan prikaatin teltalla järjestetään ekoaseammuntaa.

SPR:n teltalla Manskilla esittäytyvät yhdessä henkisen turvallisuuden toimijat: SPR, sosiaali- ja kriisipäivystys, kirkon henkinen huolto ja puolustusvoimien kirkollinen työ. Myös kriisitilainteissa henkisen huollon toimijat toimivat yhdessä.

Lisäksi Manskilla Utin sotilaskoti huolehtii tapahtuman kahvin ja sotilaskotimunkkien myynnistä. Varusteleka tuo Kouvolan Turvallisuusareenaan kaupungintalon edustalla muutaman vuoden Suomea kiertäneen konttimyymälänsä.

Lapsille luvassa on turvallisuuspolku, mukana seikkailussa on myös Kouvolan oma maskotti Kääkki.

Konsertti

Päivä huipentuu Maanpuolustuskoulutusyhdistys Etelä-Suomen Soittokunnan konserttiin kaupungintalolla klo 17-19, solistina Angelika Klas ja kapellimestarina Heino Koistinen. Konsertissa kuullaan sotilas- ja operettimusiikkia. Lippuja myy Ticketmaster ja Kuusankoskitalon lipunmyynti.

Kouvolan turvallisuusareena on osa kaksipäiväistä tapahtumakokonaisuutta. Ensimmäisen päivän ohjelmassa on asiantuntijoille ja päättäjille suunnattu kutsuvierasseminaari.


Tapahtuman nettisivut löytyvät osoitteesta www.kouvolanturvallisuus.fi

Lisätietoja:
Anne Käki
yhteyspäällikkö
Kouvolan kaupunki
puh. 020 615 8173
anne.kaki(at)kouvola.fi

Sivun alkuun