Kouvolan kulttuuripalkinto 2021 Sirkus Bravuurille

Kouvolan kaupungin liikunta- ja kulttuurilautakunta kokouksessaan 21.4.2021 päätti myöntää kulttuuripalkintotyöryhmän ehdotuksesta, vuoden 2021 Kouvolan kulttuuripalkinnon suuruudeltaan 2.000 euroa, Sirkus Bravuurille.

Nuoret tytöt kimaltelevissa sirkusasuissa poseeraavat kädet ojennettuina.
Sirkus Bravuuri

Kouvolan kulttuuripalkinnolla palkitaan taiteeseen ja kulttuuriin liittyviä tekijöitä ja tekoja. Kulttuuripalkinto jaetaan tunnustuksena merkittävästä kulttuurisesta tai taiteellisesta urasta tai saavutuksesta kulttuurin alalla ansioituneelle henkilölle tai ryhmälle.

Julkistamistilaisuus on Kouvola päivänä 7.5.2021 klo 17.30 alkaen Kuusankoskitalolla. Tilaisuutta voi seurata suorassa lähetyksesssä tai katsoa jälkikäteen viikonlopun ajan kaupungin YouTube-kanavalla.

Sirkus Bravuuri

Esiintymistaiteidenkoulu Bravuuri perustettiin Kuusankoskelle v. 1994 Konsta Nakovin toimesta. Alkuvuosina koulussa opetettiin myös muita taiteenaloja kuten balettia, nukketeatteria ja musiikkia.

Esiintymistaiteidenkoulu siirtyi täysipainoiseksi sirkuskouluksi 2000-luvun vaihteessa ja laajensi toimintaansa joksikin aikaa myös Kouvolan ulkopuolelle. Sirkuskoulu Bravuurin vetovastuu vaihtui 2016, jolloin Konsta vetäytyi nauttimaan eläkepäivistä 74-vuoden iässä ja hänen tyttärensä Maria ”Maru” Hyytiäinen astui tirehtöörin saappaisiin. Tällöin Bravuurissa alettiin järjestää vauvasirkusta ja siitä lähti opetustoiminnan laajeneminen muihin alle kouluikäisten ryhmiin.

Vuonna 2017 perustettiin sirkuskoulu Bravuurin kannatusyhdistys tukemaan koulun toimintaa. Tällä hetkellä sirkuskoulussa järjestetään ryhmiä vauvoista – aikuisten ryhmiin saakka ja oppilaita on koulussa noin 100.

Taiteenlajina sirkus on erittäin taitoa vaativa esittävän taiteen laji, jossa tarvitaan oman kehon ja välineiden hallintaa, ilmaisu- ja koordinaatio-kykyä sekä rytmitajua. Sirkus Bravuuri on esiintymisillään ihastuttanut ja tuonut lavoille ympäri suomea viihdyttävää ja taiteellista sirkusta. Bravuuri on esiintynyt vuosien varrella monissa erilaisissa tilaisuuksissa, televisio-ohjelmissa ja lukuisten sirkusleirien yhteydessä järjestetyissä gaalanäytöksissä ja sirkusfestivaaleilla sekä ilahduttanut hienoilla esityksillään monia Kouvolan kaupungin kulttuuritapahtumia. Kouvolan peruskouluissa Lastenkulttuuriviikoilla tehdyt koulukiertueet, show’t ja työpajat ovat ihastuttaneet ja tuoneet lisää sirkustaiteen ystäviä.Talent Suomi kilpailun keväinen voitto osoitti koko Suomelle Sirkus Bravuurin taitavuuden.

www.bravuuri. net

Kulttuuripalkintotyöryhmä: Sinikka Rouvari, puheenjohtaja, jäsenet: Matti Norppa, Erkka Koskinen, Selja Kunttu, Anne Käki ja järjestöjen edustaja Antero Raanoja, Jaana Vuorio-Palmumaa, sihteeri

Kulttuuripalkinnon saajat 2010-2020
2020: Ahvion soittokunta ry
2019: Kirjailija, Jukka Behm
2018: Muusikko, Jouni Sjöblom
2017: Kulttuurineuvos Eero Niinikoski
2016: Galleristi, rehtori ja yrittäjä Vesa Parvinen
2015: Dir. cantus ja Dir. musices Pekka Ainali
2014: viihdetaitelija/taikuri/koomikko Markku Purho
2013: Kouvolan Seudun Oopperayhdistys ry
2012: muusikko Esa Kotilainen
2011: Kuusankosken Teatterin toiminnanjohtaja Piia Kleimola
2010: Kouvostoliitto-taideyhteisö

Lisätietoja:
Kulttuurikasvatuskoordinaattori Jaana Vuorio-Palmumaa
jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi, puh. 020 615 8591

Sivun alkuun