Kouvolan kirjastopalveluiden avaaminen ja kirjastojen kesän aukioloajat

Hallituksen linjausten mukaisesti kirjastojen noutopalvelu (ns. take away -tyyppinen lainaustoiminta) on voitu aloittaa. Muut kuin lainaustoiminnan kannalta välttämättömät tilat tulee kuitenkin pitää suljettuina eikä oleskelua tai muuta toimintaa kirjaston tiloissa tule sallia ennen 1.6.2020.

Pääkirjastossa, Kuusankosken kirjastosta ja Myllykosken kirjastoista noutopalvelu aloitetaan 20.5. klo 12-17.30. Tähän asti kirjastot ovat suljettuina. Pääkirjaston ja Kuusankosken palautusluukut ovat koko ajan avoinna normaalisti ympäri vuorokauden. Noutopalvelua ei ole helatorstaina 21.5. Kaikkien kirjastojen tilat avataan asiakkaille 8.6.2020  tämän taulukon  mukaisesti.

Omatoimikirjastojen avautumisesta tehdään erillinen lautakuntapäätös kesäkuun aikana. Kirjastoissa toimitaan tehostettua hygieniaa noudattaen. Pääkirjaston ensimmäinen aukiolotunti klo 9-10 varataan riskiryhmien asiointiin. 

Elimäen, Korian ja Inkeroisten kirjastoissa on kussakin sydänkesällä kahden viikon sulku. Valkealan kirjasto palvelee neljänä päivänä viikossa heinä- ja elokuun. Pääkirjasto on myös lauantaisin auki koko kesän.

Aluehallintoviraston ohjeistuksen mukaan yleisötilaisuuksia koskevat rajoitukset 10 henkilöön 31.5.2020 asti ja 50 henkilöön 1.6.2020 alkaen eivät koske kirjastotoimintaa. Asiakkaiden tulee kuitenkin pystyä noudattamaan turvavälejä.

Sivun alkuun