Kouvolan keskustan pysäköintialueet vähissä loppuviikon ajan

Kansainväliset Suurmarkkinat tuovat markkinahumua Kouvolaan. Kouvolan keskusta ruuhkautuu ja pysäköintipaikkoja on käytössä vain rajoitetusti. On suositeltavaa hyödyntää julkista liikennettä ja liikkua pyörällä tai jalkaisin. Myös sunnuntain europarlamenttivaaleissa kaupungintalon äänestyspaikalle tuloon kannattaa varata aikaa. Vammaisen pysäköintiluvalla voi pysäköidä kaupungintalon ja suihkulähteen väliselle alueella kaupungintalolla asioidessa.

Kansainväliset Suurmarkkinat järjestetään torstaista sunnuntaihin 23.-26.5.2019, myyntiaika: to-la klo 10-20, su klo 10-18. Markkinoiden rakentaminen on aloitettu jo keskiviikkona 22.5.2019. Pohjolatori, Torikatu välillä Liikemiehenkatu-Huoltokatu, kaupungintalon etupiha, Kävelykatu Manski ja Keskikatu välillä Manski-Kauppatori ovat osana markkina-aluetta ja suljettuina liikenteeltä ke 22.5.2019 klo 6.00 – su 26.5.2019 klo 24.00.

Markkina-alueen kartta

Tapahtuma-alueen kiinteistöille ajo

Kaikkiin tapahtuma-alueen kiinteistöihin täysin esteetön huoltoajoaika on päivittäin illalla klo 20.00 – aamu klo 10.00 välisenä aikana.
Myös tapahtuman aukioloaikana päivittäin klo 10.00-20.00 huolto- ja pihoihin ajo onnistuu, mutta ei niin vaivattomasti. Porteilla on aina liikenteenohjaaja sekä ns. suoja-auto estämässä mahdollisen yleisön joukkoon tahallisesti ajamisen. Tämä tarkoittaa sitä, että suoja-auto täytyy siirtää ja tämän jälkeen tulee järjestyksenvalvoja kulkemaan auton edellä ja saattamaan oikeaan paikkaan. Autoja ei voi päästää yksikseen ajelemaan ihmisten keskelle turvallisuussyistä.

Jos tapahtuman aukioloaikana on päästävä omasta pihasta pois tulee soittaa numeroon 020 749 8719, niin tapahtuman järjestäjä lähettää pikaisesti järjestyksenvalvojan saattamaan auton lähimmälle portille.

Pysäköintialueet


Käytettävissä olevia pysäköintialueita:

  • Pohjola-torin alakerta
  • Hansaparkki (alakerta halli) HUOM. halli osittain suljettu torstaihin klo 12 asti, muutoin auki normaalisti. Lauantaina 25.5. ilmainen pysäköinti.
  • Sumulaakson hiekkaparkki

Keskuskirkon pysäköintialue on osittain poissa käytöstä perjantaihin asti, mutta viikonloppuna siellä voi taas pysäköidä.

Europarlamenttivaalit, äänestys kaupungintalolla sunnuntaina

Sunnuntaina 26.5. on vaalipäivä ja kaupungintalo on yksi äänestyspaikoista. Vammaisen pysäköintiluvalla voi pysäköidä kaupungintalon ja suihkulähteen väliselle alueella kaupungintalolla asioidessa.

Loppuviikon ajan kannattaa suosia mahdollisuuksien mukaan julkisen liikenteen käyttöä tai kulkua polkupyörällä tai jalkaisin.

Lisätietoja markkinoista: http://www.eurooppamarkkinat.fi/

Kansainväliset Suurmarkkinat saapuvat toukokuussa ensimmäistä kertaa Kouvolaan. Markkina-alueena toimii Kouvolan keskustan alue eli Manski, Torikatu ja Pohjolatori. Kansainvälisten Suurmarkkinoiden vuoden teemana on ”Maailma on niin kaunis”. Edellisten vuosien tapaan Kansainväliset Suurmarkkinat tarjoavat valtavan kirjon makuja maailmalta ja vuoden teeman mukaisesti kädentaitoa, taidetta sekä kulttuuria.

Sivun alkuun