Kouvolan kaupunki varautuu UPM:n tehtaiden lakkoon esimerkiksi säätämällä kiinteistöjen ilmanvaihtoa

Talvinen kuva Kouvolan keskustasta.

Kaukolämmön tuotanto laskee 80 prosenttia, kun UPM Kymin lakko alkaa. Lämmönjakelu ei kuitenkaan katkea, vaikka biovoimalaitos lakon vuoksi sulkeutuu. Kouvolassa korvaava kaukolämpö tuotetaan fossiilisilla polttoaineilla.

Kouvolan kaupunki säätää lomien vuoksi tyhjillään olevien koulujen ilmanvaihtoa alhaisemmaksi vähentääkseen lämmityksen tarvetta. Muidenkin kaupungin rakennusten ilmanvaihto ja lämmitys säädetään tavanomaista alhaisemmaksi Kuusankosken ja kantakaupungin aluelämpöalueilla. Myös tyhjillään olevien rakennusten, esimerkiksi Kuusankosken entisen kaupungintalon, lämpöjä lasketaan ja ilmanvaihto pienennetään minimiin.

Maanantaista alkaen myös Kuusankosken torin ja Manskin katulämmitykset säädetään minimiin. Talvikunnossapito näissä kohteissa hoidetaan auraamalla ja hiekoittamalla.

Toimenpiteillä kaupunki varautuu UPM Kymin tehtaan lakosta johtuvaan tilanteeseen, jossa kaukolämmön tuotannosta 80 prosenttia lakkaa. Lämmönjakelu ei kuitenkaan katkea, vaikka biovoimalaitos lakon vuoksi sulkeutuu.

”Korvaava kaukolämpö tuotetaan Kouvolassa fossiilisilla polttoaineilla”, Ahola kertoo.

Koulujen lämmitys ja ilmanvaihto palautetaan normaaliksi heti, kun lukukausi alkaa 10. tammikuuta.

Lisätiedot:

Katja Ahola, toimitilajohtaja, puh. 020 615 9013, katja.e.ahola(at)kouvola.fi

Sivun alkuun