Kouvolan kaupunki tarkastelee investointisuunnitelmaansa

Sekä lähivuosien hankkeisiin että tulevien 10 vuoden suunnitelmaan voi tulla esimerkiksi aikataulumuutoksia.


Kouvolan kaupunki tarkastelee investointisuunnitelmiaan tänä keväänä.
– Investointeja käydään aina läpi talousarvion valmistelun yhteydessä, ja olemme jo käynnistäneet vuoden 2023 talousarvion valmistelun. Tänä keväänä investointeja käydään kuitenkin läpi erityisen perusteellisesti, kaupungin talousjohtaja Hellevi Kunnas kertoo.

Painetta investointien tarkasteluun tuo ennen muuta muuttunut kansallinen ja kansainvälinen toimintaympäristö.

– Rakennuskustannukset ovat nousseet tavanomaista nopeammin koronapandemian aikana. Helmikuun lopulla käynnistynyt sota Ukrainassa on vain vauhdittanut tätä kehitystä, kaupungin toimitilajohtaja Katja Ahola toteaa.

Kouvolan kaupunki investoi vuodelle 2022 laaditun talousarvion ja vuosien 2022–2025 taloussuunnitelman mukaisesti vuosina 2020─2027 erityisesti koulurakentamiseen. Tavoitteena on valtuuston linjaama kouluverkon uudistaminen. Myös päivähoidon palveluverkkoa on selvitetty. Muitakin investointeja on vireillä, sillä kaupungilla on investointitarpeita runsaasti niin rakennuksissa kuin yhdyskuntatekniikan infrassakin.

– Investointisuunnitelman tarkastelu tarkoittaa sitä, että esimerkiksi aiemmin esitettyihin aikatauluihin saattaa tulla muutoksia, Hellevi Kunnas sanoo.

Investointisuunnitelmaa käsitellään touko-kesäkuussa ja muutoksista tiedotetaan tarkemmin heti, kun ne ovat tiedossa. Kunnaksen arvion mukaan tällainen ajankohta voi olla esimerkiksi kesäkuu, jolloin kaupunginhallitus käsittelee vuoden 2023 talousarvion raamia.

– Vuosien 2023–2026 investointisuunnitelma päätetään sekä 10 vuoden investointisuunnitelma päivitetään vuoden 2023 talousarvion käsittelyn yhteydessä, Kunnas muistuttaa.

Vuotta 2022 koskevat muutokset käsitellään kuluvan vuoden aikana.

Sivun alkuun