Kouvolan kaupunki sai 27 000 euroa erityisavustusta vähävaraisten lasten ja nuorten liikuntaharrastuksiin

Erityisavustuksilla tuetaan vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan harrastamista liikuntaseuroissa. Kouvola jakaa avustukset harkitsemallaan tavalla edelleen kohdeavustuksena paikallisille liikuntaa järjestäville rekisteröityneille yhdistyksille.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti 14.11. myöntää Kouvolan kaupungille erityisavustusta vähävaraisten perheiden 7–15 -vuotiaiden lasten ja nuorten liikunnan harrastuksen tukemiseksi 27 000 euroa. Kaupungin alun perin hakema tukisumma oli 40 000 euroa.
Kunnan edelleen jakamalla avustuksella tuetaan vähävaraisten perheiden lasten tai nuorten liikunnan perustoimintaa, eli lasten tai nuorten viikoittaista harrastamista seuran ohjatussa liikuntatoiminnassa.

– Avustuksilla edistetään yhdenvertaisia, tasa-arvoisia ja saavutettavia liikunnan harrastusmahdollisuuksia vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille sekä mahdollistetaan syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten harrastaminen urheiluseuroissa, toteaa liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen.

– Useista erilaisista menoista syntyvät harrastamisen kokonaiskustannukset voivat olla monille perheille liian suuri menoerä, joka estää lapsen liikunnan harrastamisen ohjatussa seuratoiminnassa. Tuella pyritään auttamaan vähävaraisten perheiden lapsia ja nuoria pysymään mukana toiminnassa urheilijoina, liikkujina ja seuratoimijoina, Mäkipaakkanen jatkaa.

Avustusta ei voi käyttää kunnan tai yhdistysten hallintokulujen kattamiseen. Kunta ei voi myöskään myöntää avustusta rekisteröimättömille yhteisöille, kaupalliseen toimintaan tai välinehankintoihin.

Avustuksella katettavan liikuntaharrastuksen perustoiminnan tuki saa olla korkeintaan 50 euroa kuukaudessa yhtä lasta tai nuorta kohden. Urheilukilpailuja, kilpailumatkoja ja leirejä ei katsota perustoiminnan hintaan kuuluvaksi.

Lisätietoja:
Liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen, puh. p. 020 615 8228, teemu.makipaakkanen(at)kouvola.fi

Sivun alkuun