Kouvolan kaupunki palkitsi ansiokkaasta työstä kuntasektorilla

Kouvolan kaupungin ansiomerkkijuhla järjestettiin torstaina 4.11.2021 kaupungintalolla. Juhlassa jaettiin neljä Tasavallan Presidentin myöntämää kunniamerkkiä sekä Kuntaliiton kultaiset ansiomerkit 30-vuoden palvelusta. Kuntaliiton kultaisia ansiomerkkejä myönnettiin yhteensä 43:lle kaupungin viranhaltijalle ja työntekijälle sekä neljälle valtuutetulle.

Ansiomerkkijuhla järjestettiin nyt kymmenettä kertaa. Palkittujen joukossa oli mm. varhaiskasvatuksen henkilöstöä, opettajia, rehtoreita, siivoojia, ruokapalveluhenkilöstöä sekä teknisen alan, lomituspalvelujen ja hallinnon ammattilaisia Ensimmäistä kertaa palkittiin myös neljä pitkäaikaista kunnanvaltuutettua. Viime vuonna juhlaa ei voitu järjestää koronapandemian vuoksi, joten viime vuoden palkitut oli kutsuttu mukaan tämänvuotiseen juhlaan ja heitä muistettiin ruusuilla.

Tilaisuudessa jaettiin Tasavallan Presidentin myöntämät ritarikuntien kunniamerkit ja Kuntaliiton kultaiset ansiomerkit. Tasavallan Presidentin 6.12.2020 myöntämät kunniamerkit saivat: Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalin kultaristein, toimitusinsinööri Ari Nieminen sekä tekstiilikäsityönopettaja Tuija Uotila. Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali myönnettiin kiinteistösihteeri Mervi Lassilalle sekä suurtalouskokki Eija Lehtiselle.

”Voi todellakin sanoa, että kuntatyötä tehdään sydämellä, kuten henkilöstöohjelmamme visio Rakkaudesta lajiin – me teemme Kouvolaa kiteyttää. Tämä päivä on erinomainen esimerkki siitä. Tänään palkitaan työhönsä sitoutuneita ammattilaisia pitkäaikaisesta, arvokkaasta työstä Kouvolan asukkaiden puolesta”, apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell korosti puheessaan.

Kaupunginjohtaja Marita Toikka kiitti tervehdyksessään koko henkilöstöä sekä palkittavia venymisestä ja muutoksessa jaksamisesta korona-aikana: ”On ollut todella hienoa ja koskettavaa nähdä, kuinka henkilöstöstä on löytynyt voimia ja osaamista kohdata täysin uusi tilanne. Ja olen niin ylpeä teistä, tavastanne hoitaa työt maaliin ja selviytyä näin poikkeuksellisista ajoista. Suuret kiitokset joustavuudesta – olette todellisia ammattilaisia”, hän sanoi.

Kunnia- ja ansiomerkkien myöntäminen on perinne palkita ja kiittää arvokkaasta työstä kuntasektorilla. Kuntatyö on ihmisläheistä ja yhteiskunnallisesti merkityksellistä työtä sekä työskentelyä yhteisen hyvän puolesta. Osaava ja hyvinvoiva henkilöstö on keskeisessä roolissa asiakaslähtöisten kuntapalvelujen tuottamisessa.

Kouvolan kaupungin palkitsemisjärjestelmän mukaisesti kaupunki hakee ansioituneille työntekijöille Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien kunniamerkkejä. Kuntaliiton kultainen ansiomerkki haetaan yhteensä 30 vuotta kunnallisessa palvelussuhteessa toimineille. Kunnia- ja ansiomerkki on tunnustus pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä kuntasektorilla. Tunnustuksella halutaan osoittaa arvostusta sille panostukselle, minkä merkin saajat ovat antaneet yhteisten tehtävien hoitamiseen.

Lisätietoja:
henkilöstöjohtaja Päivi Karhu, puh. 02061 54001, paivi.karhu(a)kouvola.fi
henkilöstösuunnittelupäällikkö Annamaija Saarela, puh. 02061 57231, annamaija.saarela(a)kouvola.fi

Sivun alkuun