Kouvolan kaupunki jakoi kulttuurin lahjoitusrahaston avustuksia ensimmäistä kertaa

Kouvolan kaupungin juhlarahasto, Kouvolan kaupungin sivistysrahasto sekä kulttuuritoimen lahjoitusrahasto Valkeala yhdistettiin ja perustettiin Kouvolan kaupungin kulttuurin lahjoitusrahasto 1.1.2019 alkaen. Lahjoitusrahaston jako suoritetaan kerran valtuustokaudessa.

Kulttuurin lahjoitusrahaston avustus on tarkoitettu kouvolalaisten yhteisöjen kulttuuri- ja taidehankkeisiin, jotka ovat kulttuurialan ammattilaisten vetämiä. Hankkeiden tarkoituksena on edistää asukkaiden osallisuutta, yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia. Hakijan kotipaikan tulee olla Kouvola.
Kouvolan kaupungin kulttuurin lahjoitusrahaston avustushakemukset olivat haettavissa 30.11.2019 mennessä. Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä kahdeksan (8) kappaletta.

Hakemukset käsitteli liikunnan- ja kulttuurin toimialan edustajat sekä edustaja liikunta- ja kulttuurilautakunnasta. Työryhmän esityksestä, liikunta- ja kulttuurijohtaja myönsi 5000 euroan avustukset seuraaville hakijoille:
Jaalan Musiikki- ja Monitaideyhdistys ry:lle, Kulttuuria Kouvolan kylille ja kartanoille
Kulttuuriyhdistys Antares ry:lle, ”Meijerin metsä 2020” -ympäristötaidetapahtumaan
Kansanoopperakuoro ry:lle, Puolakan talomuseon kulttuuri- ja taidehankkeelle
Tanssiryhmä Cougars ry:lle, ”Unelmista totta” musiikkiteatteriesitykselle
Tehtaan valosta Viimeiseen vuoroon -työryhmälle, Kouvolan teollistumisen 150-vuotiasta historiaa esittelevä kulttuuri-, taide- ja elämysreitin toteutukseen

Lisätiedot
Kulttuuripäällikkö Elina Koivisto, elina.koivisto(at)kouvola.fi, puh. 020 615 8454
Tukipalvelukoordinaattori Leena Järvenmäki, leena.jarvenmaki(at)kouvola.fi, puh. 020 615 4032
Liikunta- ja kulttuurilautakunnan jäsen Erkka Koskinen, erkka.koskinen(at)kouvola.fi, puh. 041 748 2686

Sivun alkuun