Kouvolan kauppaoppilaitoksen suunnitelmat etenevät

Tekninen lautakunta saa ensi tiistain kokouksessaan hyväksyttäväkseen entisen kauppaoppilaitoksen lähialueen asemakaavaehdotuksen. Kaupungin tavoite on, että alueen kaavallinen muutostyö vahvistuu vielä tämän vuoden kuluessa.

Entisen kauppauppilaitoksen julkisivu

Kouvolan ydinkeskustassa sijaitsevan entisen kauppaoppilaitoksen lähialueen asemakaavaa muuttaminen mahdollistaa tulevaisuudessa rakennuksen muuttamisen monipuoliseksi palvelukeskittymäksi. Muutoksessa myös tarkennetaan rakennuksen lähialueen kaavamerkinnät vastaamaan muita alueelle jo aiemmin hyväksyttyjä suunnitelmia.

Kauppaoppilaitoksen asemakaavan muutos kuulutettiin vireille 1.9.2020 ja kaavan aineistot olivat nähtävillä 1.9.-4.10.2021 välisen ajan. Muutoshanke kiinnosti kaupunkilaisia ja alueen suunnitelmat saivat positiivisen vastaanoton.

Kaavasuunnitelmat ovat nyt edenneet seuraavaan vaiheeseen, ja asemakaavan muutosehdotus on käsittelyssä Teknisen lautakunnan kokouksessa 19.10.2021. Jos lautakunta hyväksyy kaavaehdotuksen, asetetaan se julkisesti nähtäville loka-marraskuuksi. Kaupungin tavoite on, että alueen kaavallinen muutostyö vahvistuu vielä tämän vuoden kuluessa. Tällöin rakennuksen varsinaiset muutostyöt on mahdollista käynnistää vuoden 2022 alussa.

Lisätietoja:

Hannu Purho, kaavoitusarkkitehti

p. 020 615 7039, hannu.purho(at)kouvola.fi

www.kouvola.fi/kauppaoppilaitos

Teknisen lautakunnan esityslista Kouvolan kaupungin Dynasty tietopalvelussa.