Kouvolan kansalaisopiston lukuvuoden 2024–2025 ilmoittautuminen käynnistyy viikolla 22

Lukuvuoden 2024–2025 kurssitarjonta on nähtävillä verkossa 14.5. alkaen ja ilmoittautuminen syksyn kursseille avautuu ma 27.5. klo 10. Kouvolan kansalaisopiston toiminnasta kertova uusi julkaisu Opistouutiset ilmestyy ke 22.5. PK-lehden välissä. Kouvolan kansalaisopisto viestii toiminnasta jatkossa myös sähköisillä uutiskirjeillä. Perinteistä kurssitarjonnan sisältävää opinto-opasta ei enää paineta.

Ilmoittaudu mukaan!

Kurssitarjonta on laaja ja monipuolinen. Kursseja on tarjolla noin 600 eri puolilla Kouvolaa. Opintopistekursseja on tulevana lukuvuonna tusinan verran. Tarjolla on myös kursseja, joilla opetusta voi saada suomen lisäksi myös englannin tai venäjän kielellä.

Kouvolan kansalaisopiston uusia opetuspisteitä ovat Kaipiainen ja Myllykoski. Valkealan kutomo siirtyy Valkealatalolle. Korian koululle siirtyy taiteen perusopetuksen käsityötaideryhmät ja uutena myös kuvataideryhmä.

Syksyn 2024 kursseille voi ilmoittautua ma 27.5. klo 10 alkaen kolmella tavalla:

  • Verkossa: uusi.opistopalvelut.fi/kouvola
  • Puhelimitse: 020 615 4116 (opiston aukioloaikoina ma-to 10–15)
  • Kansalaisopiston toimistossa: Salpausselänkatu 38, Kouvola, (opiston aukioloaikoina ma-to 10–15)

Ilmoittautuminen verkossa on auki koko kesän. Virta-kortilla voi ilmoittautua ke 28.8. klo 10–15 opiston toimistossa useiden ainealueiden kursseille.

Koko lukuvuoden kestäville kursseille ilmoittautuminen koskee automaattisesti sekä syys- että kevätkautta. Verkkoilmoittautumisen yhteydessä kurssimaksun voi suorittaa verkkopankissa. Mikäli kurssimaksua ei makseta heti ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankin kautta tai ilmoittautuminen on tehty toimistossa tai puhelimitse, maksulinkki tulee sähköpostiin kurssin alettua. Mikäli sähköpostiosoitetta ei ole, lasku tulee myöhemmin postissa.

Suosituimpien kurssien paikat arvotaan

Suosituimmat kurssit täyttyvät nopeasti. Verkon kautta ilmoittautuneilla on ollut paremmat mahdollisuudet saada paikka haluamaltaan kurssilta. Jotta kaikilla olisi yhtäläiset mahdollisuudet päästä suosituimmille kurssille, arvotaan joidenkin suosituimpien kurssien paikat ilmoittautuneiden kesken viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Näiden kurssien nimessä lukee arvontakurssi. Kurssipaikan saamisesta tiedotetaan sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Opisto tukee kurssimaksua

Kurssihintojen muutos astuu voimaan 1.8.2024. Päätoimiset opiskelijat saavat jatkossa 50 % alennuksen kurssimaksusta näyttämällä voimassa olevan opiskelijakorttinsa opiston toimistossa ennen kurssin alkamista. Sisarusalennus 20 % myönnetään saman perheen alle 17-vuotiaille opiskelijoille toisesta lapsesta alkaen. Täysi maksu veloitetaan yhdeltä lapselta kaikista kursseista.

Opetushallitukselta on saatu opintoseteliavustusta erityisryhmien opintojen tukemiseen. Lukuvuonna 2024–2025 avustus käytetään suoraan joidenkin kurssien kustannusten kattamiseen. Perinnepiirit ja ikääntyneiden Hyvän tuulen kerhot ovat maksuttomia ja joidenkin kurssien kurssimaksuja on alennettu. Tällaisten kurssien kohdalla on maininta maksuttomuudesta tai alennuksesta.

Opistouutiset kertoo kansalaisopiston toiminnasta

Opistouutiset on Kouvolan kansalaisopiston uusi julkaisu, jossa kerrotaan kansalaisopiston toiminnasta. Opistouutiset jaetaan Kaupunkilehti PK:n välissä ke 22.5. Kurssiluettelon sisältävä painettu opinto-opas jää pois.

Kaksi kertaa vuodessa julkaistavan Opistouutisten lisäksi Kouvolan kansalaisopisto ottaa uutena viestintäkanavana käyttöön noin neljä kertaa vuodessa ilmestyvän sähköisen uutiskirjeen. Siinä kerrotaan ajankohtaisista kursseista, tapahtumista ja muista opiston asioista. Uutiskirje on helppo tilata ilmoittautumisen yhteydessä tai uutiskirjeen tilaussivulta uutiskirje.kouvola.fi.

Lisätietoja

Kansalaisopisto – monen ilon, taidon ja tiedon paikka

rehtori Tiina Kirvesniemi, tiina.kirvesniemi@kouvola.fi, puh. 020 615 8280

koulutuspäällikkö Ulla Tommiska, ulla.tommiska@kouvola.fi, puh. 020 615 7821

Sivun alkuun