Kouvolan ja koko Kymenlaakson ensimmäinen Vihreä lippu -päiväkoti juhlii jo 10:ttä Vihreää lippuaan

Neljä lasta värikkäissä sadevaatteissa on kyykyssä metsässä ja katsoo kuvaajaa hymyillen.

Ekholmintien päiväkoti palkittiin pitkäjänteisestä ympäristötyöstään jo kymmenennen kerran. Ensimmäinen Vihreä lippu myönnettiin päiväkodille 10 vuotta sitten, jolloin tunnustus oli ensimmäinen laatuaan niin Kouvolassa kuin Kymenlaaksossa. Nykyään Vihreä lippu -ohjelmassa on mukana myös muita kouvolalaisia päiväkoteja ja kouluja.

Päiväkodissa henkilökunta on motivoitunutta toimimaan yhdessä lasten kanssa kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Vuosien varrella toimintaa on toteutettu erilaisten teemojen kautta lapsia ja perheitä osallistaen. Kuluneella toimintakaudella on mm. toiminnallisesti opeteltu lajittelua ja kierrätystä leikin varjolla roskarallissa ja kierrätyshipassa. Lapset ovat osallistuneet myös ryhmissä jätteiden lajitteluun ja niiden viemiseen kierrätyspisteelle. Päiväkodissa retkeillään paljon ja lasten kanssa lähiympäristön siistinä pitäminen on itsestäänselvyys.

Ekholmintien päiväkodissa 10:ttä lippua juhlistetaan 2.6. klo 14.30 alkaen Vihreä lippu -juhlan merkeissä. Lisäksi päiväkodin lähiympäristöön Kuusankoskella on tehty luontopolku, joka on vapaasti kaikkien kuljettavissa koko kesän ajan. Polku alkaa Liljeqvistin tieltä; Marskin kenttää vastapäätä, jatkuen Eerolantien yli metsään. Luontopolulla on levähdyspaikka ja erilaisia toiminnallisia ja aistillisia tehtäviä. Kesän aikana tehtävät vaihtuvat säännöllisesti uusiin.

Vihreä Lippu on Suomen suurin kestävän kehityksen ohjelma ja kansainvälinen ympäristömerkki

Vihreä lippu -ohjelman myötä lapset ja nuoret muuttavat toimintayksikkönsä arkea kestävämmäksi teema kerrallaan, yhdessä opettajien ja kasvattajien kanssa. Samalla he saavat kokemusta yhteisiin asioihin vaikuttamisesta, kestävän tulevaisuuden rakentamisesta ja ympäristöongelmien ratkaisuista.

Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco Schools -ohjelmaa, maailman suurinta koulujen ja päiväkotien kestävän kehityksen verkostoa, joka toimii 68 maassa. Suomessa Vihreä lippu -ohjelmassa on mukana jo 95 000 lasta ja nuorta sekä 11 000 opettajaa ja kasvattajaa.

Ohjelman osallistujille myönnetään Vihreä lippu -sertifikaatti ja salkoon nostettava vihreä lippu osoitukseksi toiminnan jatkuvasta kehittämisestä kestävämmäksi. Salossa liehuva lippu on vahva viesti ympäristövastuullisesta toiminnasta.

Lisätietoja:

Vihreä lippu | Ympäristöohjelma ja -sertifikaatti kasvatusalalle (vihrealippu.fi)

Marjo Pakkanen, ympäristökasvatuksen asiantuntija, Kouvolan kaupunki, p.020 615 7056 marjo.pakkanen@kouvola.fi

Emma Ihaksi, vs. varhaiskasvatusyksikön johtaja, Kouvolan kaupunki, p. 020 615 1264 emma.ihaksi@kouvola.fi

Sivun alkuun