Kouvolalle 80 000€ lasten ja nuorten harrastustoimintaan

Kaksi tyttöä hyppäävät ilmaan

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Kouvolalle 80 000 euroa lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Kouvolan kaupunki haki valtionavustusta ns. Suomen mallin mukaiseen, koulupäivän yhteydessä toteutettavaan harrastustoimintaan. Kouvolan mallissa päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen tarjoamalla mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Ministeriö myönsi summan 9,5 miljoonan erityisavustuksesta.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 100 000 euroa, josta kaupungin omarahoitusosuus on 20 000 euroa. Hanke on pilotti keväälle 2021 ja uusi haku seuraavalle lukuvuodelle käynnistyy keväällä.

Kouvolan mallissa osallistetaan lapset ja nuoret kuulemalla heidän harrastustoiveitaan, koordinoidaan olemassa olevia hyviä käytäntöjä ja toimintatapoja sekä tiivistetään koulun ja harrastustoimijoiden välistä yhteistyötä. Harrastustoiminta tullaan järjestämään pilottivaiheessa valituilla kouluilla koulupäivän yhteydessä pääsääntöisesti koulun tiloissa tai poikkeustapauksissa koulua lähellä olevissa tiloissa.

Kouvolan malli on suunnattu perusopetuksen vuosiluokille 1–9, lisäopetuksen ja erityisluokan oppilaille.

– Kouvolan valinta yhdeksi pilottikaupungiksi lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseksi on meille suuri kunnia. Tavoitteenamme on mahdollistaa jokaiselle peruskoululaiselle mieluisa harrastus maksuttomasti koulupäivän yhteydessä, kommentoi Kouvolan kaupungin liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen.

– Mieluinen ja loistava joululahja saatiin, josta iso kiitos kuuluu kaikille valmistelussa mukana olleille.

Lisätietoja:

Liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen, p. 020 615 8228, teemu.makipaakkanen(at)kouvola.fi