Kouvolaan palkintoja innostavista kehittämisteoista

Ratamon terveysmetsä sekä vastuullisia tekoja kokoava Vastuullinen Kouvola -verkkosivusto palkitaan kunta- ja hyvinvointialan innostavien kehittämistekojen joukossa.

Molemmat kehittämisteot osallistuivat Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n ja alan pääsopijajärjestöjen yhteiseen Tekojen tori -kampanjaan, joka keräsi tänä syksynä ennätysmäärän ehdokkaita kunnista ja hyvinvointialueilta. Lähes 250 kehittämisteon joukosta palkitaan maanantaina 4.12.2023 järjestettävässä gaalassa 56 innostavinta eri toimialoilta ja teemoista.

– Kunta-alalla ja hyvinvointialueilla kehitetään johtamista, toimintatapoja ja palveluja koko ajan. Haluamme palkitsemisella nostaa esille uudistuvaa ja nykyaikaista julkista työtä ja antaa tunnustusta alan kehittäjille, sanoo KT:n työelämän kehittämisen asiantuntija Anna-Mari Jaanu.

Vastuullisten tekojen Kouvola

Kouvolan kaupungin viestinnän rakentama vastuullinen Kouvola -verkkosivusto tuo näkyväksi Kouvolan kaupungin vastuullisia tekoja esimerkiksi rakentamisessa, ympäristöasioissa ja luonnon huomioimisessa, ympäristökasvatuksessa, energiatehokkuudessa, yhdenvertaisuudessa sekä taloudellisessa kestävyydessä. Myös ohjaavien periaatteiden merkitys eri ohjelmissa on nostettu näkyväksi. Näitä ovat muun muassa kaupunkistrategia, ympäristöohjelma, tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma, kotouttamissuunnitelma ja kuntien energiatehokkuussopimus, jotka esitellään sivustolla.

– Hyvä työ ansaitsee tulla nähdyksi. Vastuullisuus on Kouvolan kaupungille tekoja, ei puhetta, ja se näkyy toiminnassamme ruohonjuuritasolta tulevaisuuden visioihin. Verkkosivun avulla kaupungin vastuullisuusteot tuodaan selvästi näkyviin myös kaikille lukijoille, sanoo viestintä- ja markkinointipäällikkö Kirsi Vainio.

Ratamon terveysmetsä on esteetön hengähdyspaikka

Syksyllä 2023 valmistunut Ratamon terveysmetsä on esteetön ja viihtyisä reitti Ratamon sairaalan vieressä. Taideteokset, levähdys- ja hiljentymispaikat sekä ympäröivä luonto tukee kävijöiden palautumista ja lisää hyvinvointia. Rakentaminen on tapahtunut luontoa kunnioittaen ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.

Kouvolan kaupungin hyvinvointipalveluiden, tekniikka- ja ympäristöpalveluiden sekä kulttuuripalveluiden yhteisenä hankkeena toteuttama terveysmetsä on paikka, jossa voi jatkossa järjestää erilaisia paikan henkeen sopivia luontohetkiä, kuten kokemuksia eri aisteille, liikuntatuokioita, sekä toteuttaa eri ikäryhmien kanssa yhdessä taidetta. Kaupunki tekee yhteistyötä mm. Ratamo-sairaalan, järjestöjen, oppilaitosten ja aluetoimikuntien kanssa.

Lisätietoja:

Viestintä- ja markkinointipäällikkö Kirsi vainio, puh. 020 615 5885

Vastuullinen Kouvola -verkkosivusto | Tekojen Tori (tarkeissatoissa.fi)

Hyvinvointikoordinaattori Tarja Alamattila, puh. 020 615 7483

Ratamon terveysmetsä Kouvolassa | Tekojen Tori (tarkeissatoissa.fi)Etusivu | Tärkeissä töissä (tarkeissatoissa.fi)

Sivun alkuun