Kouvola-päivää vietetään verkossa 7.-8.5. – Monipuolista ohjelmaa, uutuutena Kouvola-vartit

Kouvolan 12. syntymäpäivää vietetään virtuaalisesti koronatilanteesta johtuen. Ohjelmassa on monipuolinen kattaus niin asiapitoista ohjelmaa kuin viihdettäkin. Tapahtumia on verkossa suorina lähetyksinä ja tallenteina kahden päivän ajan. Kaupungin johtoviisikko esittäytyy uusissa Kouvola-varteissa, joihin saa lähettää kysymyksiä etukäteen ja suorassa lähetyksessä.

Kouvola-päivän ohjelma linkkeineen on kaupungin verkkosivulla osoitteessa kouvola.fi/kouvolapaiva.

Lapsia ilmapallojen kanssa kaupungintalon edessä Kouvola-päivänä

Perjantaina 7.5. suoria lähetyksiä

Uutuutena ohjelmassa ovat Kouvola-vartit, joiden aikana niin kaupungin kuin tytäryhtiöidenkin johtohenkilöt esittäytyvät. Illalla suorissa lähetyksissä jaetaan Kouvolan kulttuuripalkinto, seurataan nuorten NUPA-TV:n Kouvola Spesiaali ohjelmaa ja Pohjois-Kymen musiikkiopiston keväistä konserttia.

Kysy johdolta Kouvola-varteissa kaupungin johto puhuu ajankohtaisista asioista kello 9.00-11.30. Kysymyksiä voi lähettää ennakkoon Kouvola-päivän sivujen kautta tai osallistua suoraan lähetykseen chat-kanavan kautta. Kysymykset voivat liittyä niin talouteen, perusopetukseen, kouluverkkoon, ulkoilualueisiin, uimahalleihin kuin vaikka lähiliikuntaan. Vastaajina ovat kaupunginjohtajan lisäksi toimialajohtajat. Lähetyksen juontaa Veli-Matti Karén.

Mainos

Perjantain ohjelmassa ovat myös Kouvolan ja Kuusankosken musiikkiluokkien sekä Kymi Sinfoniettan musiikkitervehdykset kaupungin juhlapäivään.

Kaupungin tytäryhtiöiden uudet toimitusjohtajat esittäytyvät klo 13-14 Kouvola-varteissa, haastattelijana Veli-Matti Karén.

Lauantaina 8.5. kulttuuria videotallenteina

Viralliseen juhlapäivään lauantaille 8.5. ohjelmaan on koottu monipuolisesti kulttuuria, musiikkia, jumppaa ja ajankohtaisia keskusteluja, aiheina mm. Kimolan kanava, Alvar Aalto -viikko ja Taidemuseo Poikilon tuleva näyttely. Verkossa voi katsella myös Kymi Sinfoniettan konsertteja ja muita musiikkiesityksiä, ja tavata livenä kirjailijavieras Mari Mörön klo 13-14.

Poikilo-museoiden näyttelyihin on mahdollisuus tutusta opastetulla kierroksella virtuaalisesti. Tarjolla on myös omatoimisia kulttuurireittejä. Villi-Rilli seikkailee kirjastoautossa ja uutta kirjastoautoa, Tesaurusta, esitellään myös videolla.

Omatoimisesti kierrettävät kohteet

Kouvolaiset urheiluseurat ja Kouvolan ydinkeskusta ry järjestävät yhteistyössä Kouvola-päivänä alkavan hauskan liikuntatapahtuman, Manski Turnauksen. Turnausta pelataan opetuspelialustalla 15.5. asti ja siihen voi osallistua oman aikataulun mukaan. Kaikkien tehtävät tehneiden joukkueiden kesken arvotaan palkintoja.

Kouvolan Citynomadi-mobiilireitit houkuttelevat tutustumaan mm. Kouvolan sotahistoriaan, Alvar Aalto-kohteisiin, kartanotarinoihin ja ydinkeskustan arkkitehtuuriin. Kouvolan taidemuseon mobiilikierroksella voi tutustua kaikkiin taidemuseon kokoelman patsaisiin Kouvolassa.

Kannattaa myös tutustua Kouvolan kaupungin ylläpitämiin luontopolkuihin, joita on ympäri Kouvolaa lähellä taajamia, myös erähenkisempiäkin polkuja löytyy.

Ohjelman kokoamisesta vastaa kaupungin Viestintä ja VisitKouvola -yksikkö ja sisällöstä laaja joukko kaupungin palveluyksiköitä.

Lisätiedot:

Viestintä ja VisitKouvola
yhteyspäällikkö Anne Käki
p. 020 615 8173, anne.kaki(at)kouvola.fi