Kouvola antaa Ukrainalle 50 000 euroa humanitaarista avustusta

Kouvola tukee Ukrainaa osana C21-kaupunginjohtajaverkoston avustuspakettia. Ystävyyskaupunkitoiminta venäläisen Vologdan kaupungin kanssa keskeytettiin.

Kouvolan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina kaupunginjohtajan ehdotuksen humanitaarisen avustuksen myöntämisestä Ukrainalle. Kaupunginhallitus myöntää Ukrainalle humanitaarisena avustuksena 50 000 euroa. Avustus kohdennetaan yhteistyössä Suomen valtion, avustusjärjestön tai muun luotettavan yhteistyökumppanin kanssa.

Avustus katetaan konsernipalvelujen määrärahoista toimintakatteen puitteissa. Kouvolan kaupunki kannustaa myös muita Suomen kuntia vastaavaan yhteistyöhön ja avustamiseen. Ukrainan suurlähetystö lähestyi eräitä Suomen kaupunkeja avunpyynnöllä Ukrainan valtioon ja sen väestöön kohdistuneiden sotilastoimien aiheuttamien vahinkojen ja menetysten lieventämiseksi.

Kaupunginhallitus päätti myös keskeyttää ystävyyskaupunkitoiminnan venäläisen Vologdan kaupungin kanssa.

Ystävyyskuntatoimintojen keskeyttämistä suositti Kuntaliitto. Se suosittaa myös pidättäytymistä uusien toimintojen aloittamisesta venäläisten kaupunkien ja kuntien kanssa. Ulkoministeriö valmistelee parhaillaan linjauksia ja ohjeistuksia rajat ylittävään yhteistyöhön sekä yleisesti Venäjä-yhteistyöhön.

Sivun alkuun