Korona-altistumisen mahdollisuus havaittu Kouvolan joukkoliikenteessä

bussin sisätila

Altistumispaikat julkaistaan Kymsoten Koronainfo-verkkosivulla, Koronaviruksen altistumispaikat Kymenlaaksossa -osiossa.

Kouvolassa on havaittu korona-altistumisen mahdollisuus joukkoliikenteessä, Kymsote tiedottaa. Koronalle on voinut altistua bussilinjalla numero 11 alla mainituilla vuoroilla:

  • 31.3.2021 klo 9.35 Lehtomäestä lähtenyt bussilinja 11 (Lehtomäki-Matkakeskus)
  • 31.3.2021 klo 16.45 Matkakeskukselta lähtenyt bussilinja 11 (Matkakeskus-Lehtomäki)

Lisäksi Kymsote on todennut korona-altistuksia tapahtuneen Kouvolan Picnic-ravintolassa:

  • 1.4.2021 klo 10-15 Picnic
  • 31.3.2021 klo 10-16.30 Picnic

Listassa ilmoitetuissa paikoissa on kyseiseen aikaan ollut koronavirustartunnan saanut henkilö, joka on altistanut muut samaan aikaan paikalla olleet henkilöt koronavirukselle. Altistuminen ei ole sama asia kuin koronatartunta. Vain pieni osa altistuksista johtaa tartuntaan.

Kymsote on päivittänyt tiedot lauantaina 3. huhtikuuta kello 15.

Toimi näin

Jos olet ollut samaan aikaan altistumispaikassa ja sinulle tulee seuraavan neljäntoista (14) vuorokauden aikana koronaan sopivia oireita (väsymys, päänsärky, kurkkukipu, nuha, yskä, kuume, vatsakipu, oksennusta tai ripulia), tee oirearvio verkossa Omaolon sivulla tai oirekysely Husin koronabotissa tai ota yhteyttä puhelimitse Päivystysapuun 116 117.

Omaehtoiseen karanteeniin voi jäädä, jos siihen on mahdollisuus.

Altistumispaikat julkaistaan Kymsoten verkkosivuilla

Torstaina uudistetun käytännön mukaan Kymsote ei tiedota altistuksista erikseen silloin, jos mahdollisten altistuneiden joukossa on sellaisia, joita ei voida henkilökohtaisesti tavoittaa. Altistumispaikat julkaistaan Kymsoten Koronainfo-verkkosivulla, Koronaviruksen altistumispaikat Kymenlaaksossa -osiossa.

Osiosta löytyy ajantasainen lista koronaviruksen altistumispaikoista Kymenlaaksossa.

Listalle päivitetään vain sellaiset julkiset paikat, joissa mahdollisesti altistuneita ei voida jäljittää henkilökohtaisesti.

Lisätietoja:

Kouvolan kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén, 020 615 9019