Kesäkuhinaa keskustassa

Asuntomessukesänä Kouvolan keskusta kuhisee tapahtumista. Varsinainen tehoviikko on elokuussa, johon mahtuvat Kyläjuhlat, Illallinen taivaan alla, Taiteiden yö, Kouvolan Komia ja Elomarkkinat.

Ihmisvilinää Manskilla

Kesällä Kouvolan keskustassa nähdään tuttuja elementtejä, mutta myös jotain uutta. Kauppatorille tulee antiikkikahvila ja Keskuspuistoon rakentuu konttiravintola. ”Manskilta löytyy kaksi jäätelökioskia. Suunnitteilla on hankkia katoksellisia myyntipöytiä, joita voisi käyttää pop up -tapahtumissa”, sanoo Kouvolan ydinkeskusta ry:n toimistosihteeri Henna Perkiö.

Heinäkuussa polkaistaan käyntiin rento Manski Turnaus, jossa kahden hengen joukkueet mittelevät kävelykadulla eri lajeissa. Toteuttajina ovat Sudet, Kouvot, MyPa, KooKoo ja KPL. Viikonmittainen Kyläjuhlat 5.–11.8. esittelee kylien vireää elämää. Tarjolla on musiikkia, tanssia ja maaseudun elementtejä pukeutumista myöten. Lapsille on tulossa polkutraktorirata Keskuspuistoon.

Illallinen taivaan alla -tapahtumassa Manskin eteläpääty täyttyy pöydistä ja illallisen nauttijoista. Illallistajat tuovat mukanaan eväät tai hakevat ruoan esimerkiksi ravintoloista. ”Kukin voi tuoda myös oman pöytänsä ja viettää illallisen missä vain Kouvolan taivaan alla. Hyvä sää on tilauksessa!”

Taiteiden yössä päälavalla Mansilla on koko illan ajan tasaisen hyvää esiintyjäkaartia. Jaakonpuistossa pidetään samaan kaksipäiväinen Blues Festival -tapahtuma. Taiteiden Yön perjantai jatkuu lauantaina musiikkitapahtuma Kouvolan Komiana. Päivitetty tapahtuma alkaa tansseilla. ”Kiinnostavien esiintyjien myötä haitariväkeä houkutellaan Kouvolaan ympäri Suomen.”

Artikkeli on julkaistu Kesä-Kouvola -tapahtumalehdessä 2019. Teksti: Jukka Behm

Selaile Kesä-Kouvola -lehteä!

Lisää Kouvolan tapahmia löydät Kymenlaaksonyt.fi -kalenterista.

Sivun alkuun