Kerrostalorakentamista suunnitteilla Kouvolaan

Tekninen lautakunta saa 8.2. päätettäväkseen kaksi kerrostalotonttiasiaa. Kouvolan Asunnot haluaa varata tontin vuokrakerrostaloa varten Halkotorin alueelta ja Varte Lappeenranta Oy suunnittelee tontin ostoa Kalevankadulta.

Kaksi punatiilistä kerrostaloa taustalla, edessä lehtipuu, takaa pilkistää aurinko

Viihtyisää ja kohtuuhintaista vuokra-asumista Kouvolan keskustaan

Kouvolan Asunnot Oy on pyytänyt saada varata Halkotorin alueelta asuinkerrostalotontin osoitteesta Halkotorinkuja 4. Tontin pinta-ala on 2058 m2. Tontin myyntihinta on 445.000 € ja elinkustannusindeksiin sidottu vuosivuokra 22.250 €.

Rakennushankkeella halutaan lisätä viihtyisää ja kohtuuhintaista vuokra-asumista Kouvolan keskustaan.  Kohde tullaan toteuttamaan nykyaikaisella talotekniikalla ja kestävää kehitystä tukevilla rakennusmateriaaleilla. Sen on suunniteltu valmistuvan vuoden 2023 loppuun mennessä. Panostamme esteettisyyteen niin julkisivujen kuin huoneistojen sisutuksenkin osalta. Tilaratkaisut soveltuvat yhä paremmin nykyajan monitarpeiseen ja tarvittaessa esteettömään asumiseen, kertoo Kouvolan Asunnot Oy:n toimitusjohtaja Jari Niemi.

Lisätietoja:

Kaupungingeodeetti Sami Suoknuuti puh. 020 615 5436, sami.suoknuuti(at)kouvola.fi
Toimitusjohtaja Jari Niemi, puh. 020 615 8910, jari.niemi(at)kouvolanasunnot.fi

Varte Lappeenranta Oy rakentamassa Kalevankadulle

Varte Lappeenranta Oy:n kanssa on neuvoteltu kiinteistökaupan esisopimuksesta koskien osoitteessa Kalevankatu 19 sijaitsevaa kerrostalotonttia.

Teknisen lautakunnan hyväksyttäväksi esitetyssä esisopimuksessa kaupunki sitoutuu 31.12.2025 mennessä myymään noin 2456 m2 suuruisen tontin Varte Lappeenranta Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun yhteensä 310.700 euron kauppahinnasta edellyttäen, että myös Varte Lappeenranta Oy:n hallitus hyväksyy esisopimuksen.

Varte Lappeenranta Oy omistaa kohteen vieressä sijaitsevan tontin, jonka ennakkomarkkinointi on alkamassa.

Lisätietoja:

Kaupungingeodeetti Sami Suoknuuti puh. 020 615 5436, sami.suoknuuti(at)kouvola.fi
Toimitusjohtaja Seppo Tokkola, Varte Lappeenranta Oy, 040 749 9166, seppo.tokkola(at)varte.fi

Teknisen lautakunnan esityslistat ja pöytäkirjat Dynasty-tietopalvelussa

Sivun alkuun