Kaupunki onnitteli vuoden ensimmäistä kouvolalaista vauvaa

Vuoden ensimmäinen kouvolalainen syntyi 1.1.2022 Vilkin perheeseen Kouvolaan. Kouvolan kaupunki muisti ilosta perhetapahtumaa perinteisin menoin. Jo yhden kuukauden ikään ehtinyt tyttövauva sai muistolusikan kauniin kukkakimpun kera.

Suvi Vilkin pitkäaikainen haave äitiydestä kävi toteen, kun esikoistyttö syntyi uudenvuodenyönä. ”Synnytyksen käynnistely aloitettiin jo hyvissä ajoin joulukuun lopulla, mutta tyttö antoi odottaa itseään seuraavan vuoden puolelle”, Suvi kertaa. Terve pienokainen oli syntyessään 3295g painava ja 49cm pitkä.

Kouvolan vuoden ensimmäinen vauva syntyi Kotkassa Kymenlaakson keskussairaalassa 1.1. kello 02.58.

Vuoden ensimmäinen kouvolalainen 2022
Vuoden ensimmäinen kouvolalainen 2022 – Tyttövauva Vilkki kuukauden ikäisenä Kuva: Suvi Vilkki

Vilkki palasi kotipaikkakunnallensa Kouvolaan alkuvuodesta 2021. ”Olen itsellinen äiti ja saanut lapsen hedelmöityshoitojen avulla. Näin yhden vanhemman perheenä tukiverkostoilla on meille erittäin suuri merkitys. Sen vuoksi halusin muuttaa takaisin Kouvolaan lähelle ystäviä ja perhettä jo hedelmöityshoitojen aikana”, Suvi kertoo. Uusi arki on lähtenyt hyvin käyntiin ja omat rytmit ja rutiinit alkavat pikkuhiljaa muodostua. Vaikka vauva-arki on hetkittäin myös todella haastavaa, on oma pienokainen parasta maailmassa. 

Kaupunki toimitti muistamiset koronarajoituksista johtuen perheen kotiovelle ja kuva tyttövauvasta saatiin äidin ottamana.

Lisätietoja

yhteyspäällikkö Anne Käki
p. 020 615 8173, anne.kaki@kouvola.fi

Sivun alkuun