Kaupunginjohtaja Marita Toikka kertoo videolla koronavirustilanteesta

Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka kertoo videolla koronavirustilanteesta ja sen tuomista muutoksista kouvolalaisten ihmisten arkeen.

Kaupunginjohtajan pitämä puhe tekstimuodossa

Kouvolan kaupunki on viime viikkoina varautunut koronavirusepidemiaan tiiviissä yhteistyössä valtionhallinnon ja Kymsote-kuntayhtymän kanssa.
Maanantaina maassamme todettiin poikkeusolot. Tämä oli ensimmäinen kerta itsenäisen Suomen historiassa, ja tapahtuneella on isot vaikutukset myös Kouvolan kaupungin palveluihin.Koulumme ovat siirtyneet etäopetukseen ja olemme sulkeneet monia liikunta-, kulttuuri- ja harrastuspaikkoja, vain esimerkkejä mainitakseni.

Tilanne on haastava ja vaikuttaa meidän kaikkien arkeen. Siitä huolimatta on muistettava, että yhteiskunta toimii. Päiväkodit jatkavat toimintaansa, lapset saavat opetusta, vaikkakin kotona. Kaupungin monet yksiköt palvelevat puhelimitse ja sähköpostilla tai verkkosivujen kautta. Kaupungin henkilökunta tekee hartiavoimin työtä kaupunkilaisten hyvinvoinnin eteen. Poikkeusoloissa tehtäviä toimenpiteitä johtaa kaupungin valmiusryhmä yhteistyössä kaupunginhallituksen kanssa.

Terveys on aina ja erityisesti tässä tilanteessa tärkein. Meillä on Kymenlaaksossa toimivat terveys- ja sosiaalipalvelut, pelastustoimi ja poliisi. Teemme kaupunkina tiivistä yhteistyötä eri viranomaisten kanssa, turvaten kaupunkilaisten hyvinvointia. Kouvolalaiset ovat hyvissä käsissä.
Jaamme koronavirus- ja palveluinfoa verkkosivuillamme sekä somessa. Kannattaa seurata tiedotusta ja noudattaa viranomaisten antamia ohjeita. Erityisen tärkeää on suojella ikäihmisiämme ja heitä, joille virustartunta voi olla esimerkiksi perussairauksien vuoksi kohtalokas.

Kriisissä tärkeiksi nousevat yhteisöllisyys ja välittäminen. Ollaan toisillemme ystävällisiä ja arvostetaan toistemme työtä. Kiitos on pieni sana, mutta se merkitys on iso. Autetaan konkreettisesti naapureitamme ja sukulaisiamme: haetaan kaupasta ikääntyneelle kauppakassi, kysytään, mitä väsyneelle tai pelokkaalle kuuluu.

Pidetään huolta myös itsestämme: vietetään aikaa läheisten kanssa, nautitaan Kouvolan upeista luontopoluista, Repovedestä ja pyöräreiteistä. Luetaan kirjaston äänikirjoja ja suunnitellaan tulevaa hienoa kesää.

Yhdessä selviämme tästä.

Sivun alkuun