Kaupungin liikuntapaikat aukaistaan asteittain

Kouvolassa päästään liikkumaan ja harjoittelemaan ulkoliikuntapaikoilla 14.5. alkaen. Sisäliikuntapaikat pidetään suljettuina toukokuun loppuun asti. Tarkemmat tiedot liikuntapaikkojen aukioloajoista löytyvät kaupungin verkkosivuilta.

Kouvolan kaupungin ylläpitämät ulkoliikuntapaikat avataan kuntalaisten sekä seurojen käyttöön 14. toukokuuta alkaen ja enintään 10 hengen kokoontumisrajoituksia noudattaen. Kaikki sisäliikuntapaikat pidetään edelleen hallituksen linjauksen mukaisesti suljettuina 31. toukokuuta asti.

Liikuntapaikoilla enintään kerralla sallittava henkilömäärä nousee 1. kesäkuuta 50:een, kuitenkin hygienia- ja etäisyyssuosituksia noudattaen.
Valmistelussa on Urheilupuiston uimahallin avaaminen kesäkuun alussa.


─ Tarkoituksena on huomioida se, kuinka mahdollisesti avattavassa uimahallissa voidaan taata se, että asiakkaita on kerrallaan paikalla enintään 50. Lisäksi on ratkaistava muun muassa se, miten taataan hygieniaa ja ihmisten välisiä etäisyyksiä koskevien suositusten noudattaminen. Nämä asiat pitää olla linjattuna ennen hallin avaamista, liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen sanoo.

Ulkoliikuntapaikoilla vastuu ryhmien koosta ja turvaväleistä on valmentajalla

Luonnonnurmikenttiä avataan sään salliessa viimeistään touko-kesäkuun vaihteessa. Ulkoliikuntapaikkojen yhteydessä olevat WC-, huolto-, pukuhuone- ja muut sisätilat ovat suljettuina 31.5. asti.
Vastuu ryhmien koosta ja turvaväleistä on harjoitteluvuoron vastaavalla henkilöllä tai valmentajalla. Liikuntapaikoilla valvotaan henkilökunnankin puolesta, että harjoittelu sujuu ohjeiden mukaan. Seurojen liikuntavuoroilla toivotaan joukkueiden pukeutuvan seuransa edustusasuun, jotta pystytään seuraamaan kenttien käyttöä.

─ Liikuntapalvelut on jakanut normaalisti kesävuorot, jotka tulevat voimaan edellä mainittujen päivämäärien mukaan. Jos seura haluaa perua varatun vuoronsa, siitä tulee ilmoittaa liikuntapalveluihin. Lisäksi toivotaan joukkueiden pukeutuvan seuran edusasuun vakiovuoroilla, jotta pystytään valvomaan kenttien käyttöä.

Liikuntaryhmien kesäkausi alkaa verkossa

Liikuntaryhmien kesäkausi toteutetaan verkossa kesäkuussa. 1.6.2020 alkaa kesän pyöräilykampanja, Kouvolan pyörävaellus. Lapsille ja perheille toteutetaan mahdollisesti omatoimista ulkoliikuntaa kesäkuun aikana. Liikuntaneuvonnan yksilövastaanotto voidaan aloittaa toukokuun lopussa, riskiryhmät huomioiden. Syyskauden liikuntaryhmien ilmoittautumiset toteutetaan 10.-14.8. ja syyskausi alkaa 24.8.

 Kouvolalaisia kannustetaan ulkoilemaan ja panostamaan omatoimiseen liikkumiseen kuitenkin turvallisesti ohjeet ja määräykset huomioiden. Liikuntapalveluiden verkkosivuilta löytyy kattavasti vinkkejä kotijumppaan ja ulkoiluun ikäryhmittäin.

─ Ohjeistusta ulkoliikuntaan ja varauksiin on tarjolla. Liikuntapalveluissa panostetaan kaikkien ikäryhmien liikuntaan ja myös ikääntyneet on otettu huomioon. Kaupungin liikunnanohjaajat auttavat tässä kaikkia kaupunkilaisia, Mäkipaakkanen kertoo.

Lisätietoja liikuntapaikkojen kesäaukioloajoista löytyy kaupungin verkkosivuilta www.kouvola.fi/liikunta.

Lisätietoja
liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen, puh. 020 615 8228, teemu.makipaakkanen(at)kouvola.fi
liikunta- ja kulttuurijohtaja Vesa Toikka, puh. 020 615 3831, vesa.toikka(at)kouvola.fi

Sivun alkuun