Kalalammen luontopolku valmiina syyslomalaisten käyttöön

Kalalammen luontopolku on nyt valmis, avattu ja odottaa ulkoilijoita.

Kalalammen luontopolun pitkospuut rannalla, viressä Kalalampi.

Kouvolan Lehtomäen – Utunmäen alueella sijaitsevan Kalalammen ympäri kiertävän luontopolun kunnostustyöt on saatu valmiiksi. Luontopolku rakennettiin entistä reittiä seuraillen tai suunnitelmien mukaisille uusille linjauksille metsään. Pitkospuita on rakennettu maastoltaan haastaviin kohtiin.

Luontopolun varrelta löytyvät nyt onkipaikka, uimapaikka ja taukopaikkoja. Reitille tullaan lisäämään tulevien viikkojen aikana vielä opasteita ja roska-astioita.

Alueen kunnostussuunnitelmassa lähtökohtana oli sen kehittäminen esteettömäksi, jotta se soveltuisi entistä suuremmalle määrälle asukkaita. Koko Kalalammen ympäri kiertävä reitti on mahdollista kiertää omatoimisesti pyörätuolilla. Reitille pääsy vaatii toistaiseksi vielä avustajan, jonka kanssa reitille pääsee tällä hetkellä Utunmäentien, Lohitien ja Riekonraitin kautta.

– Olen erittäin tyytyväinen, että saatiin reitti käyttöön juuri alkavalle syyslomalle. Reitti on todella hieno ja onnistunut kokonaisuus. Mukavia hetkiä kaikille liikkujille ja nauttikaa luonnosta, kommentoi rakennuttajapäällikkö Antti Nyberg.

Urakoitsijana kunnostustyössä toimi Kymen Granite Oy.

Lisätietoja:

Kouvolan kaupunki, Yhdyskuntatekniikka
Rakennuttajapäällikkö Antti Nyberg, p. 020 615 728, antti.nyberg@kouvola.fi 

www.kouvola.fi/kalalammenpolku

Sivun alkuun