Kalalammen ja Myllypuron luontopolkuja kunnostetaan

Poikkeuksellinen kevät on lisännyt ilahduttavasti ulkoilijoiden määrää Kouvolan luontopoluilla. Käytössä kuluneita Kalalammen pitkospuita on korjailtu talkoovoimin aiemmin tänä keväänä ja nyt kaupunki uusii loput rikkoontuneista pitkoksista. Myös Myllypuron luontopolulle on tarkoitus tehdä peruskunnostus myöhemmin tänä vuonna.

Kalalammen pitkospuiden korjaus tehdään tämän viikon aikana. Polku on käytössä kunnostustoimista huolimatta. Viimeksi pitkospuita ja luontopolkua kunnostettiin 2016.

Lehtomäessä sijaitsevalla Kalalammen luontopolulla on kevään aikana voinut nähdä kaupunkilaisten tekeminä mm. peikkoja ja Muumi-tehtäviä ilahduttamassa pienimpiä seikkailijoita.

peikon kuva puussa
Peikot puissa ilahduttavat Kalalammen luontopolulla liikkujia

Myös Myllypuron luontopolulla on kunnostuksen tarvetta. Erityisesti polun siltarakenteet ovat erittäin huonossa kunnossa ja niillä kulkiessa tulee noudattaa erityistä varovaisuutta. Polulle on laitettu toistaiseksi varoituskyltti.

”Tavoitteena on tehdä polulle peruskunnostus syksyllä tai loppuvuodesta,” kertoo metsätalousinsinööri Kirsi Hokkanen. ”Kunnostuksessa uusitaan polun siltarakenteet ja sorastetaan polkua. Samalla polulle tehdään opastus sekä luontotauluja.”

Lisätietoa:

metsätalousinsinööri Kirsi Hokkanen, puh. 020 6157754, kirsi.hokkanen@kouvola.fi

www.kouvolanluonto.fi

Sivun alkuun