Kaksi koulualtistusta Kouvolassa: Valkealan lukio siirtyy etäopetukseen maanantaina, Korian koululla yksi luokka karanteeniin

Kymsote on henkilökohtaisesti yhteydessä jokaiseen altistuneeseen. Valkealan yläkoulu ja Kirkonkylän koulu voivat käyttää normaalisti Valkealan lukion tiloja.

Käsienpesu
Hyvä käsihygienia on tärkeä osa tartuntojen torjuntaa.

Valkealan lukiossa yhdellä henkilökunnan edustajalla on todettu koronavirustartunta. Kyseinen henkilö on ollut tekemisissä 57 opiskelijan kanssa. Sairastunut henkilö ja 57 opiskelijaa asetetaan karanteeniin, joka kestää ensi sunnuntaihin saakka.

Lukiossa on yhteensä 73 opiskelijaa. Altistuksen laajuuden vuoksi koko lukio siirtyy etäopetukseen ensi viikoksi, koulun rehtori Juha Malinen kertoo.

– Ei ole mitään järkeä pitää tunteja alle 20 opiskelijalle.

Korian koululla yksi luokka karanteeniin

Korian koululla on niin ikään varmistettu yksi koronavirustartunta. Altistumisen vuosi yksi koululuokka asetetaan karanteeniin. Lisäksi muutamia muita luokan ulkopuolisia oppilaita ja koulun henkilökuntaan kuuluvia on altistunut, ja heidätkin asetetaan karanteeniin. Karanteeni kestää ensi perjantaihin saakka.

Valkealan yläkoulu ja Kirkonkylän koulu voivat käyttää normaalisti Valkealan lukion tiloja

Valkealan yläkoulun kolmen opetusryhmän toiminta Valkealan lukion tiloissa jatkuu lukujärjestyksen mukaisesti maanantaina 2.11.2020. Samoin Kirkonkylän koulun oppilaat voivat ruokailla normaalisti lukion ruokalassa.

Kymsoten sunnuntaisen tilanne-arvion mukaan Valkealan yläkoulun ja Kirkonkylän koulun oppilaita ja henkilökuntaa ei ole altistuneiden joukossa.

Kymsote ottaa jokaiseen altistuneeseen henkilökohtaisesti yhteyttä

Kymsote selvittää altistuneita ja tartuntaketjua ja on suoraan yhteydessä altistuneisiin.

Koulujen henkilöstöä, opiskelijoita ja oppilaiden huoltajia on tiedotettu asiasta Wilman ja kaupungin sisäisten kanavien kautta.

Lisätiedot:

Kymsoten infektiotautien ylilääkäri, Risto Pietikäinen, 020 633 3091, risto.pietikainen at kymsote.fi

Valkealan lukio rehtori Juha Malinen, 020 615 3821, juha.malinen at kouvola.fi

Korian koulu rehtori Sinikka Kytömäki, 020 615 7853, sinikka.kytomaki at kouvola.fi

Sivun alkuun