Kaipiaisten koulun yritysnuuskijat palkittiin Yritys Hyvä -kilpailussa

Kuljetusyrittäjän ja yksityisetsivän ammatit tulivat tutuiksi, kun Kaipiaisten koulun 1.-2. luokkalaiset sekä esikoululaiset tutustuivat lukukauden aikana erilaisiin ammatteihin ja yrittäjyyteen. Samalla selvisivät myös lasten unelma-ammatit, vanhempien työpaikat ja lähiseudun yritykset. Selvitystyö toi Yritysnuuskijoille palkinnon valtakunnallisessa Yritys Hyvä –kilpailussa, jonka tavoitteena on innostaa lapsia ja nuoria yrittämään.

Kaipiaisten koulussa idea osallistumisesta lähti päiväkodin johtajalta, joka näki kilpailun sopivan hyvin koulun ja päiväkodin yhteistyön muodoksi. 18 ”yritysnuuskijaa” eli esikoululaisten ja 1.-2. luokan oppilaiden muodostama yhteistyöryhmä tutustui erilaisiin ammatteihin ja yrittäjyyteen omien kiinnostuskohteiden mukaan. Äänestyksen jälkeen tarkastelun kohteiksi valikoituivat kampaaja, salapoliisi, hevostalliyrittäjä, kahvilanpitäjä, lastenhoitaja ja kuljetusyrittäjä. Lopputuloksena oli video, jonka lapset suunnittelivat ja toteuttivat ammatteihin tutustumisiin liittyviä kirjauksia ja kuvauksia myöten.

Hienosta lopputuloksesta ja yhteistyöstä Kaipiaisten koulun yritysnuuskijat palkittiin valtakunnallisessa kilpailussa 1000 euron stipendillä. Rehtori Veikko Valve kertoo, että sen käytöstä johonkin yhteiseen mukavaan suunnitellaan syksyllä koulun alettua – tietysti yhdessä oppilaiden kanssa. Voittoa on tarkoitus juhlia koulun kevätjuhlassa, mikäli se on mahdollista järjestää. Muuten juhliminenkin siirtyy syksyyn.

”Voitto on osoitus siitä, että pienikin koulu voi menestyä. Hyvä yhteistyö koulun ja päiväkodin välillä oli kaiken A ja O”, iloitsee Valve. ”Iso kiitos luokanopettaja Minna Vähäuskille ja esikoulunopettaja Niina Vähäuskille työn ohjaamisesta ja osallistumisesta kilpailuun!”

Yritys Hyvä on lapsille ja nuorille suunnattu valtakunnallinen kilpailu, jonka tavoitteena on innostaa yrittämään. Kehittämiskeskus Opinkirjon järjestämä valtakunnallinen kilpailu käydään viidessä eri sarjassa esiopetuksesta opettajaksi opiskeleviin. Kilpailutehtävän voi suorittaa yksilönä tai ryhmänä. Hymytyttö- ja poikapatsaistaan tunnettu Opinkirjo on järjestänyt Yritys Hyvä -kilpailua jo 35 vuoden ajan.

Lisätietoa

rehtori Veikko Valve, puh. 020 615 6068, veikko.valve(at)kouvola.fi

Sivun alkuun