Ihmisiä kannustetaan liikkumaan ja ulkoilemaan ─ ohjeet ja määräykset huomioiden

Repovesi näkymä kalliolta alas veteen

Koronatilanteen takia Kouvolan kaupunki on sulkenut kaikki liikuntapaikkansa ja monet muutkin liikuntapaikat ovat toistaiseksi suljettuna. Kouvolalaisia kannustetaan nyt ulkoilemaan ja panostamaan omatoimiseen liikkumiseen kuitenkin turvallisesti ohjeet ja määräykset huomioiden. Kaupungin verkkosivuilta ja some-kanavista löytyy tueksi vinkkejä omatoimiseen liikuntaan.

Periaatteessa myös kaupungin ulkoliikuntapaikat on suljettu samalla tavalla kuin sisäliikuntapaikat. Kaupungin puolesta niiden käyttöä ei voida kuitenkaan millään valvoa.

Liikuntapäällikön Teemu Mäkipaakkasen mukaan ei voida myöskään valvoa sitä, että ulkoliikuntapaikoilla noudatetaan viruksen torjumiseksi asetettuja sääntöjä. Ulkoliikuntaa on hänen mukaansa harrastettu koronavirustilanteen aikana ennen näkemättömän paljon.

─ Liikkua saa ja siihen jopa kannustetaan, mutta jokaisella liikkujalla on nyt vastuu siitä, että sääntöjä ja ohjeistuksia noudatetaan. Skeittiparkit, frisbeegolfradat, kuntorappuset ja -polut ja Repovesi. Niissä kaikissa riittää nyt väkeä. Sairastumisen riski kasvaa, jos kaikki eivät noudata ulkona liikkuessaan sääntöjä, korostaa Mäkipaakkanen.

Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen THL:n määräyksien mukaan riittävän etäisyyden pitäminen ja suurissa porukoissa liikkumisen välttäminen ovat ensisijaisen tärkeitä.

Kaupunki ei ole asettanut ulkoliikuntapaikoille erillisiä ohjeita siitä, miten koronavirusaikana liikuttava.

– Samat säännöt pätevät. Etäisyys muihin liikkujiin on säilyttävä, Mäkipaakkanen kertaa.

Mikäli ulkona liikkuminen kiellettäisiin kokonaan, valvonta siirtyisi Mäkipaakkasen mukaan viranomaisille. Tilanteen kehittymistä seurataan myös liikuntapalveluissa tiiviisti.

─ Vallitsevassa poikkeustilassa omatoimisen liikkumisen tärkeys korostuu. Ikääntyneiden on erityisen tärkeää keskittyä tällä hetkellä kotioloissa liikkumiseen. Liikuntapalveluiden verkkosivuilta löytyy kattavasti vinkkejä kotijumppaan ja ulkoiluun ikäryhmittäin. Myös kaupungin sosiaalisen median Liikkuvakouvola -kanavia kannattaa seurata. Niillä julkaistaan myös liikuntavinkkejä ja ohjevideoita erilaisiin treeneihin, kertoo liikuntakoordinaattori Marika Peltonen.

Kaupungin liikunnanohjaajat auttavat tässä kaikkia kaupunkilaisia. Mukavia liikuntahetkiä.

Lisätietoja:
liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen, puh. 020 615 8228, teemu.makipaakkanen(at)kouvola.fi
liikuntakoordinaattori Marika Peltonen, puh. 020 615 8436, marika.peltonen(at)kouvola.fi

Sivun alkuun