Houkutteleva työpaikka tarjoaa joustoa työntekijän arkeen

Lapset tekevät läksyjä pöydän ääressä ja isä tekee samalla töitä tietokoneella.

Kouvolan kaupunki haluaa olla mukana vaikuttamassa perhemyönteisen työelämäkulttuurin kehittämiseen. Keskustelua perhemyönteisyyden positiivisista vaikutuksista työntekijöiden arkeen ja yritysten rekrytointeihin herätetään Talenttimagneetti -osaajien houkuttelun käynnistäminen –hankeen puitteissa yhdessä MLL Kaakkois-Suomen piirin ja MIB Kymenlaakson kanssa. Tavoitteena on nostaa esiin Kouvolan ja koko Kymenlaakson monipuolisia uramahdollisuuksia ja seutua lapsiperheille ideaalina asuinympäristö.

Useilla aloilla kilpailu osaajista on kiristynyt ja koronan myötä uudenlaiset työnteon muodot sekä osaajien tarpeet yhdistää työtä ja vapaa-aikaa haastavat yrityksiä kehittämään toimintamallejaan. Samanaikaisesti alueilla käydään kilpailua asukkaista.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piiri ry, Kouvolan kaupungin koordinoima Talenttimagneetti-hanke sekä Mothers in Business Kymenlaakso haluavat kaikki osaltaan olla vaikuttamassa perhemyönteisen työelämäkulttuurin kehittämiseen ja herättää keskustelua perhemyönteisyyden positiivisista vaikutuksista työntekijöiden arkeen ja yritysten rekrytointeihin.

Perhemyönteinen työyhteisö -tunnus kertoo joustavista toimintatavoista

— MLL:n Kaakkois-Suomen piirissä käynnistyneessä Perhemyönteinen työyhteisö- kampanjassa haastetaan yrityksiä sekä työyhteisöjä hyviin käytäntöihin ja myönnetään niistä tietyin kriteerein perhemyönteinen työyhteisö -tunnus. Kymenlaaksossa haasteen on jo ottanut vastaan teknisen suunnittelun asiantuntijayritys Fimpec Oy (ent. CTS Engtec Oy), Kouvolan Lakritsi Oy ja Lumon Oy, kertoo MLL:n koordinaattori Satu Lukka.

MLL:n myöntämä tunnus edistää yrityksen pärjäämistä osaajista käytävässä kilpailussa. Perheellisille työntekijöille yrityksen joustavat ja perhemyönteiset toimintamallit ovat keskeisiä arjen sujuvoittajia.

Uraäidit arvostavat työnantajien perhemyönteisyyttä

— Koemme kaikki yhteistyön erittäin tärkeäksi. Haluamme olla mukana vaikuttamassa niin Kymenlaakson elinvoimaisuuteen kuin perhemyönteiseen keskusteluunkin. Elinvoimainen alue on kaikkien etu. Yritysten perhemyönteiset käytänteet, kuten esimerkiksi joustava työaika, hyödyttävät muitakin työntekijöitä kuin vain perheellisiä. Tämän yhteistyön avulla voimme nostaa esiin sitä, kuinka hyvin Kouvolassa ja Kymenlaaksossa voi toteuttaa perheen ja työn terveellistä yhdistämistä, iloitsee Mothers in Business Kymenlaakson paikallisvastaava Tiina Pönni.

Valtakunnallinen uraäitien verkosto Mothers in Business MiB ry toteutti 2019 jäsenkyselyn, johon vastaajista 90 prosenttia piti perheystävällisyyttä tärkeänä tai erittäin tärkeänä nykyiseen työpaikkaan sitoutumisen kannalta ja 91 prosenttia uuteen työpaikkaan hakeutumisen osalta.

Kymenlaaksosta löytyy puitteet perheiden hyvälle arjelle

Talenttimagneetti –osaajien houkuttelun käynnistäminen -hankkeen projektipäällikkö Jaana Lauhkonen-Teräväinen toteaa, että Kouvolasta sekä muista Kymenlaakson kunnista löytyy monipuolisia uramahdollisuuksia ja seutu on lapsiperheille ideaali asuinympäristö.

Kouvolasta löytyvät monipuoliset lastenhoito-, koulu- sekä vapaa-ajanmahdollisuudet. Mikäli työpaikka ja asuinympäristö kokonaisuutena pystyvät vastaamaan osaajan tarpeisiin on päätös muutosta uudelle paikkakunnalle ja työpaikan vastaanotosta helpompaa. Monipuoliset asumisen mahdollisuudet tarjoava kaupunki antaa turvallisen ja monella tapaa saavutettavan ympäristön joustavalle ja laadukkaalle elämälle.

Somekampanja herättelee yrityksiä miettimään toimintamallejaan

Syyskuussa 2021 käynnistyvällä Perhemyönteinen työyhteisö -somekampanjalla halutaan herättää yrityksiä miettimään omia toimintamallejaan työntekijöiden kokonaisvaltaisen elämän kannalta. Kampanjan esittelyvideolla Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka pohtii, mitä kaikkea perhemyönteisyys merkitsee. Ennen kaikkea se merkitsee sujuvaa arkea ja hyvää elämää. Pienellä toimintatapojen muutoksella yrityksessä voi olla työntekijöiden arkeen suuri vaikutus.

Kampanjassa esitellään videoilla kolmen kouvolalaisen yrityksen perhemyönteisiä toimintamalleja työntekijöiden arjen tarinoiden kautta. Kouvolan kaupungin YouTube-kanavalta löytyvillä videoilla ovat keskiössä lapsiperheet, mutta perhemyönteisyydellä voidaan tarkoittaa myös esimerkiksi ikäihmisten omaisten arkea tukevia toimintamalleja.

Tehdään yhdessä sujuva arki!

Lisätietoja

Kouvolan kaupunki, Talenttimagneetti-hanke: Projektipäällikkö Jaana Lauhkonen-Teräväinen,
p. 020 615 6159, jaana.lauhkonen-teravainen@kouvola.fi

Hanke-esite (pdf) VisitKouvolan verkkosivulla: www.visitkouvola.fi/dataflow/visitkouvola/files/media/talenttimagneetti_esitea4_4249.pdf

MLL Kaakkois-Suomen piiri ry: Toiminnanjohtaja Christa Carpelan, p. 050 4063 763, christa.carpelan@mll.fi, www.kaakkois-suomenpiiri.mll.fi/perheille/parisuhteen-ja-vanhemmuuden-tuki/tyoelamayhteistyo/

Mothers in Business Kymenlaakso: Paikallisvastaava Tiina Pönni, p. 040 769 6011, kymenlaakso@mib.fi, www.mothersinbusiness.fi/perheystavallinentyoelama

Talenttimagneetti –osaajien houkuttelun käynnistäminen -hankkeelle on Kymenlaakson liitto myöntänyt Uudenmaan liiton rahoituksen Euroopan aluekehitysrahastosta ajalle 1.1.2020-31.12.2021. Hanketta koordinoi Kouvolan kaupunki.

Hankkeen rahoittajien ja mukana olevien tahojen logot
Sivun alkuun