Haanojan uusi päiväkoti otetaan käyttöön maaliskuun alussa

Haanojan uuden päiväkodin rakennustyöt Tasankotie 9:ssä ovat valmistuneet sisäpuolisin osin. Tällä hetkellä käynnissä on päiväkodin sisustaminen ja kalustus. Päiväkodin toiminta alkaa 2.3.

– Pihatöitä sekä muita ulkopuolisia töitä jatketaan, kun keli sallii ja urakkasopimuksen mukaisesti ne valmistuvat kesäkuun loppuun mennessä. Lapset pääsevät ulkoilemaan viereisen päiväkodin pihalla sekä lähialueilla siihen asti, kunnes piha on valmis. Pihalle asennetaan vielä mm. leikkikalusteita, kota metsäeskarilaisia varten sekä tietenkin tehdään kasvien istutukset, kertoo Kouvolan kaupungin rakennuttajapäällikkö Anneli Vartiainen.

Uuteen päiväkotiin tulee tilat noin 120 lapselle kuuteen ryhmään jaettuna. Kohteen suunnittelussa on otettu huomioon tarvittaessa myös vuorohoitoa tarvitsevat sekä metsäesiopetusryhmän toiminta. Tontilla pyritään säilyttämään mahdollisimman paljon luonnontilaisia alueita ja päiväkodin käyttöön rakennetaan myös muun muassa viljelypiha.

Päiväkoti on suunniteltu uuden varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti ja mahdollistaa hyvin ilmiöpohjaisen oppimisen. Oppimisympäristöt ovat muokattavissa ja se antaa lapsen mielikuvitukselle tilaa. Näin lapsen mielenkiinnon kohteet voidaan hyvin huomioida.

– Lapsi on aktiivinen ja osallistuva toimija tilojen käytössä. Tilat on suunniteltu niin, että pienryhmätoimintaa on helppo toteuttaa koko päivän ajan, toteaa Haanojan päiväkodin johtaja Jaana Hagqvist.

Uusi Haanojan päiväkoti ei tule korvaamaan vanhempaa Haanojan päiväkotia, vaan ne palvelevat yhdessä Kouvolan eteläistä keskusta-aluetta.

Haanojan uusi päiväkoti

Lisätietoja:
Rakennuttajapäällikkö Anneli Vartiainen, anneli.vartiainen@kouvola.fi, puh. 020 615 7117
Varhaiskasvatuspäällikkö Helena Kuusisto, helena.kuusisto@kouvola.fi, puh. 020 615 7224
Haanojan päiväkodin johtaja, Jaana Hagqvist, jaana.hagqvist@kouvola.fi, puh. 020 615 8500

Sivun alkuun