Ennätyspotti EU:n Erasmus-rahaa Kouvolaan

Kouvolan seudun ammattiopisto on saanut 202 547 euroa EU:n Erasmus+ -liikkuvuusrahaa opiskelijoiden ja henkilökunnan ulkomaan vaihtojaksoja varten. Summa on suurin koskaan.

Rahoituksen avulla 130 opiskelijaa ja henkilöstön edustajaa pääsee hankkimaan uutta osaamista toisesta EU-maasta. Liikkuvuusrahan myönsi opetushallitus.

Työelämä muuttuu koko ajan kansanvälisemmäksi. Yritykset tarvitsevat entistä enemmän työntekijöitä, joilla on taitoja työskennellä useista eri kansallisuuksista tulevien työtoverien kanssa. Ulkomaanjaksollaan KSAO:n opiskelijat oppivat työskentelemään monikulttuurisessa työympäristössä ja tuovat taitonsa mukanaan Kouvolan alueen työpaikoille.

Erasmus+ -apurahan rahoituksella 100 Kouvolan seudun ammattiopiston opiskelijaa pääsee suorittamaan 3-12 viikon vaihtojakson toisessa EU-maassa. Vaihtojaksot ovat osa opiskelijan opintoja. Erasmus+ -apuraha kattaa matka- ja majoituskulut. Lisäksi KSAO välittää opiskelijoille William ja Ester Otsakorven säätiön apurahan 120€/vko, joten ulkomaanjakso ei käytännössä aiheuta opiskelijalle ylimääräisiä kuluja. Vaihtojaksojen järjestelyistä vastaavat KSAO ja ulkomainen yhteistyökumppani. Ulkomaan vaihtojaksot ja rahoitukset ovat kaikkien opiskelijoiden käytettävissä, myös aikuisopiskelijat voivat hakea vaihtoon.

KSAO:n henkilöstön edustajat ohjaavat opiskelijoita ulkomaanjaksoilla ja näkevät, kuinka ammatillinen koulutus toteutetaan toisessa EU-maassa.

KSAO on aktiivinen kansainvälinen toimija

Kouvolan seudun ammattiopistossa on ollut jo pitkään aktiivista kansainvälisyystoimintaa. Se on palkittu laadukkaan Erasmus+ -liikkuvuuden Mobility Charterilla, joka takaa toiminnan rahoituksen vuoteen 2021 saakka. Joka vuosi 100-120 opiskelijaa ja henkilöstön edustajaa suorittaa vaihtojakson ulkomailla.

KSAO osallistuu alakohtaisiin kansainvälisiin kehittämishankkeisiin, joissa yhdessä partnerimaiden kanssa kehitetään ammatilliselle koulutukselle uusia yhteisiä opetusmateriaaleja ja oppimisympäristöjä. Hankkeet ovat EU-rahoitteisia.

KSAO koordinoi OPH:n ammatillisten oppilaitosten Venäjä-verkoston toimintaa, johon kuuluu 18 suomalaista ammatillista oppilaitosta. Verkosto järjestää suomalaisten opiskelijoiden ja henkilöstön tutustumis- ja vaihtojaksot Venäjälle. KSAO osallistuu myös Japani- ja Intia -verkostojen toimintaan. KSAOn opiskelijoilla ja henkilöstöllä on mahdollisuus hakeutua vaihtojaksoille myös näihin maihin.

Ulkomailla olleet opiskelijat kirjoittavat jaksonsa aikana blogeja. Ne ovat luettavissa www.ksao.fi/KansainvälinenKSAO>Blogit.

Lisätietoja:
KSAO / Kansainvälisten asioiden koordinaattori Auli Haapajärvi, puh. 020 615 8809, auli.haapajarvi(a)ksao.fi

Sivun alkuun