Ennakkoäänestää voi vielä kaksi päivää

Presidentinvaalien ennakkoäänestys päättyy huomenna tiistaina 23.1. Vielä ehtii antaa äänensä ennakkoon. Kouvolalaiset ovat käyneet vaaliuurnilla ahkerasti. Jo 26,6% on antanut äänensä.

Kouvolan 64 582:sta äänioikeutetusta on äänestänyt runsaat 17 000. Naiset (9522) ovat käyneet uurnilla hieman miehiä (8291) vilkkaammin. Äänestyspaikoista eniten äänestäjiä ovat keränneet Veturi, pääkirjasto sekä Kuusankoskitalo. Ennakkoäänestys jatkuu vielä huomiseen.

Äänioikeutettu voi asuinkunnasta riippumatta äänestää missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa. Mukaan tarvitaan asiakirja, jolla voi todentaa henkilöllisyytensä. Kun äänestät, muista kirjoittaa ehdokkaasi numero SELKEÄSTI äänestyslipukkeeseen. Aluevaaleissa peräti 130 epäselvää ääntä poiki valituksen hallinto-oikeuteen.

Kouvolassa on mahdollista äänestää myös bussissa. Ota äänestysbussiin ilmoitus äänioikeudesta, jonka olet saanut postitse kotiisi. Kaikissa busseissa ei ole tietokonetta. Tällöin ei voida tulostaa mukaan liitettävää lähetekirjettä, vaan se täytyy kirjoittaa käsin. Ilmoitus äänioikeudesta presidentinvaaleissa korvaa lähetekirjeen ja nopeuttaa äänestystä.

Katso tarkempaa tietoa äänestämisestä ennakkoon kaupungin verkkosivuilta.

Varsinainen vaalipäivä ensi sunnuntai

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 28.1.2024 klo 9-20. Vaalipäivänä kukin äänioikeutettu saa äänestää vain omassa äänestyspaikassaan. Vaalipäivän äänestyspaikka mainitaan äänioikeutetun postitse saamassa äänioikeusilmoituksessa.

Vaalihuoneistot avautuvat vaalipäivänä aamuyhdeksältä ja äänestys jatkuu kello kahdeksaan illalla. Mikäli äänestyspaikalla on jonoa kello 20, saavat kaikki siihen mennessä paikalle saapuneet äänestää rauhassa ennen äänestystoimituksen lopettamista.

Lisätietoja:
kouvola.fi/vaalit
vaalit.fi/presidentinvaali (Oikeusministeriön verkkosivu)

Sivun alkuun